Aserbajdsjan visum

Aserbajdsjan er et land verdt å utforske, fra de spektakulære fjellene til middelalderske gamle byer, fantastiske kystlinjer langs Det kaspiske hav, til dyreliv som du ikke finner andre steder i verden. Flammetårnene i hovedstaden Baku er et must-see da de lyser etter solnedgang.

I tillegg er Aserbajdsjan vertskap for UEFA-EM i 2020, med fire kamper, inkludert kvartfinalen på Baku Olympiastadion. Reisende fra Storbritannia kan besøke Aserbajdsjan for fotballkamper og mye mer ved å bruke denne informasjonen om Aserbajdsjan-visumet.

Sammendrag

Kravtype Obligatorisk for britiske statsborgere
Målet med reisen Turisme, næringsliv, medisinsk

Gyldig 90 dager fra utstedelse; 30 dager fra ankomst
Inn-/utkjøring Enkelt
Behandlingstid Standard: 3 virkedager

Hastighetsbehandling: 2 virkedager

Superrushbehandling: 6 timer

Koste Standard: 45 USD

Hastighetsbehandling: USD 75

Super rush-behandling: 105 USD

Påføringsmetode bare online
Betalingsmetode Visa, Mastercard, American Express, PayPal

Hva er Aserbajdsjan-visumet?

Aserbajdsjan-visumet også kalt ASAN-visum, er et elektronisk visum som lar kvalifiserte reisende besøke Aserbajdsjan for korte opphold. ASAN Visa tillater innreise til Aserbajdsjan over land, sjø og luft.

Aserbajdsjan-visumet kommer til e-postadressen din, men du må skrive det ut for å presentere det for immigrasjonsmyndigheter ved ankomst. Hvis du planlegger å bli i Aserbajdsjan i lengre perioder eller andre årsaker som arbeid og studier, søk om et tradisjonelt visum fra Aserbajdsjans ambassade i London.

Typer Aserbajdsjan-visum

Det er tre hovedtyper av Aserbajdsjan-visum tilgjengelig i dag. Det mest populære visumet er turist eVisa som er egnet for turisme, forretningsmøter, kulturelle utvekslinger, sport, medisinske, vitenskapelige, humanitære besøk. Business eVisa er bedre for utelukkende forretningsbesøk som ikke involverer sysselsetting.

Endelig er Aserbajdsjan-visumet ved ankomst tilgjengelig på internasjonale flyplasser over hele verden, men det er kun åpent for besøkende fra utvalgte land. I skrivende stund (juni 2021) kan reisende i Storbritannia kun kvalifisere seg til Aserbajdsjan-visumet ved ankomst hvis de har minst én billett til en UEFA EURO 2020-kamp. Ellers må du søke om e-visum.

Krav for visum til Aserbajdsjan

Reisende i Storbritannia må oppfylle følgende krav når de søker om visum til Aserbajdsjan:

 • Et pass med minst 6 måneders gyldighet igjen
 • En skannet kopi av passets biografiske side
 • Bevis på overnatting, vanligvis adressen du skal bo på
 • Et debet- eller kredittkort for visumbetaling
 • En aktiv e-postadresse
 • En klar erklæring om formålet med besøket ditt

Hvem trenger Aserbajdsjan-visumet?

Alle reisende i Storbritannia trenger visum for å besøke Aserbajdsjan uansett alder. Du kan også søke om Aserbajdsjan-visumet på vegne av andre, for eksempel venner eller familiemedlemmer, så lenge passet og kontaktinformasjonen deres er nøyaktig og oppdatert. Ingen visum er obligatorisk for transitt gjennom Aserbajdsjan.

Hvor lenge varer aserbajdsjan-visumet?

Aserbajdsjan-visumet er gyldig i 90 dager fra utstedelsesdatoen og 30 dager etter ankomst. Det er et enkeltvisum som du kan på alle innreisesteder i Aserbajdsjan. Reisende i Storbritannia som ønsker å bli i Aserbajdsjan i mer enn 15 dager må imidlertid registrere oppholdet hos Statens migrasjonstjeneste. Du kan gjøre dette ved hjelp av ditt Aserbajdsjan-hotell for å veilede deg gjennom registreringsprosessen. Du kan også søke om et midlertidig oppholdskort gjennom Azerbaijan State Migration Service i Baku.

Hvor lang tid tar det å få Aserbajdsjan-visumet?

Det tar vanligvis 3 virkedager å behandle Aserbajdsjan eVisa. Du kan imidlertid få det innen 2 virkedager med hastebehandling eller innen 6 timer for raskest behandling mot tilleggsgebyrer. Det tar omtrent 20 minutter å fullføre den elektroniske aserbajdsjan-visumsøknaden fra start til slutt. Du må velge formålet med besøket på skjemaet for å finne ut hvilken type Aserbajdsjan-visum du kvalifiserer for.

Hvor mye koster visum til Aserbajdsjan?

For standardbehandling koster Aserbajdsjan-visumet $45, mens rushbehandling koster $75. For den raskeste behandlingen vil ditt Aserbajdsjan-visum koste $105.

Ekstra tips

 • I skrivende stund (juni 2021) er Aserbajdsjans grenser utilgjengelige på grunn av Covid-19-pandemien. Imidlertid kan reisende reise inn i Aserbajdsjan for UEFA EURO Championship frem til 5. juli 2021.
 • Det er kun nasjonalistene fra kvalifiserte lag i mesterskapet som spiller i Aserbajdsjan som kan delta med bevis på billett til kampen. Dette betyr imidlertid at britiske statsborgere kun kan reise til mesterskapet som Wales-supportere.
 • UEFA EURO Championship-kamper starter på Baku Olympic Stadium fra lørdag 12. juni 2021 til lørdag 3. juli 2021.
 • Visum ved ankomst er tilgjengelig for reisende med kampbilletter. Imidlertid er det fortsatt best å søke om ditt Aserbajdsjan-visum på forhånd online for å unngå forsinkelser og køer på flyplassen.
 • Alle kvalifiserte mesterskapsbesøkende må presentere en negativ PCR-test tatt 48 timer før deres ankomsttid. Dette vil frita dem fra obligatorisk karantene ved ankomst.
 • Hvis du reiser til Aserbajdsjan for mesterskapet gjennom andre land og ikke direkte fra Storbritannia, trenger du en negativ PCR-test 48 timer før ankomst. Ellers forblir alle landegrenser med Aserbajdsjan utilgjengelige.
 • Hvis du er en britisk reisende, planlegg å ta og betale alle PCR-tester for å reise til Aserbajdsjan gjennom en privat leverandør, ikke NHS. Skriv deretter ut testresultatene hvis du mottar dem på e-post eller presenterer en papirsertifikatversjon, som begge skal ha en QR-kode for raskere klarering ved ankomst.
 • Ingen Covid-19-tester er nødvendig for å komme inn på stadion på kampdager, men alle bør observere forebyggende tiltak, som maskering, sosial distansering og desinficering.
 • Mange aktiviteter er tilgjengelige før og etter mesterskapskamper, de fleste av dem er gratis som en del av UEFA-festivalen. Disse inkluderer utendørsshow og stadionunderholdning, som alle er i samsvar med forebyggingsbestemmelsene for Covid-19.
 • Du kan forlenge ditt Aserbajdsjan-visum med ytterligere 30 dager, men du må søke om forlengelsen minst 48 timer før visumet ditt utløper. Søker du for sent om forlengelse kan det hende du får med utgangspapirer i stedet.
 • Hvis du forlenger besøket, men likevel har tenkt å forlate Aserbajdsjan, kan du søke om utreisetillatelse for å la deg reise innen 48 timer. Forvent en bot mellom AZN 300 til AZN 400 (omtrent $177 til $235) og fremvis kvitteringen når du sjekker inn for avgangsflyvningen.
 • Når du forlater Aserbajdsjan på slutten av reisen, må du også ta en PCR-test 48 timer før avreise. Denne obligatoriske testen er tilgjengelig fra sertifiserte klinikker og laboratorier, samt mobile laboratorier rundt om i Baku. Disse mobile laboratoriene er praktisk tilgjengelig utenfor Baku Olympic Stadium og andre steder i byen for mesterskapsfans å bli testet. Gjennomsnittskostnaden er EUR 45 (ca. USD 55) per test.

Planlegg ferien til Aserbajdsjan i dag

I tillegg til festlighetene rundt UEFA EURO-mesterskapet i 2020, er det mye å utforske i Aserbajdsjan, Ildlandet. Fyll reiseruten din med fotturer, soling på kysten, smake på maten og utforske templer, gamle byer og nasjonalparker rundt Aserbajdsjan. Klikk her for å søke om ditt Aserbajdsjan-visum i dag.