Egypt visum gyldighet

Egypt er utvilsomt et fascinerende reisemål å tilbringe ferien eller ferien. Det er imidlertid viktig før du bestiller billetter å ha det egyptiske visumet på plass. Selv om landet ligger i Nord-Afrika, regnes Egypt som et medlem av Midtøsten og et av de mest populære turistmålene, med turister som hovedsakelig kommer fra Europa, Asia og Nord-Amerika.

Det finnes forskjellige typer Egypt-visum avhengig av formålet med å reise til Egypt, men den vanligste typen Egypt-visum er turistvisum eller e-Visa.

Her er noen vanlige spørsmål om gyldigheten av egyptisk turistvisum.

Oppsummert

 • Alle reisende trenger et gyldig Egypt-visum, eller e-Visa, for å reise for turisme. Du kan få forretnings- og arbeidsvisum fra din nærmeste egyptiske ambassade eller konsulat.
 • Turistvisumet for én innreise, og visumet ved ankomst, er gyldig i 90 dager fra utstedelse og tillater et opphold på 30 dager i Egypt.
 • Et turistvisum med flere innreiser er gyldig i 180 dager fra utstedelse og tillater et opphold på 30 dager av gangen i Egypt.
 • Dine ankomst- og avreisedatoer er også i oppholdsperioden i Egypt.
 • De fleste reisende trenger ikke transittvisum hvis oppholdet i Egypt er 48 timer eller mindre.

Hva er typene egyptiske turistvisum?

Du har valget mellom et Egypt-visum med én innreise og Egypt-visum med flere innreiser. Enkeltinnreisevisumet lar deg reise inn og ut av Egypt kun én gang, ideelt for å ta en ferie i Egypt.

Egypt-visumet med flere innreiser vil gjøre det mulig for deg å gå inn og ut av landet så mange ganger du ønsker innenfor gyldighetsperioden. Dette er ideelt for reisende som planlegger å utforske Egypt og andre naboland i løpet av ferien.

Hva er gyldigheten for enkeltinnreise til Egypt?

For turistvisum for enkelt innreise i Egypt kan du bo i landet i 30 dager innen tre måneder (90 dager). Hvis du ønsker å forlate Egypt etter 30 dagers opphold og returnere før de tre månedene er over, må du søke om et nytt Egypt turistvisum.

Hva er gyldigheten av visum for flere innreiser til Egypt?

Visumet for flere innreiser lar deg reise inn og forlate Egypt innen seks måneder (180 dager), for et opphold på maksimalt 30 dager om gangen. Egypt-visumet med flere innreiser tillater ubegrenset innreise og eksisterer så lenge visumet er gyldig.

Merk at hvis passet ditt utløper i løpet av seks måneder, må du søke om et nytt turistvisum til Egypt.

Når begynner gyldigheten av visumet til Egypt?

Ditt Egypt turistvisum er gyldig så snart du får godkjenningen. Hvis du planlegger å reise til Egypt innen en måned, søk om visumet ditt minst syv dager før forventet ankomstdato. Hvis du planlegger å reise til Egypt om mer enn en måned, kan du fortsatt søke om turistvisum på forhånd.

Visumbehandlingen vil imidlertid være på vent inntil 30 dager før ankomstdatoen. Dette betyr at du ikke vil kaste bort noen gyldighetsdager på ditt Egypt-visum.

Når det er sagt, må du være klar over gyldighetsperioden for ankomst. Så snart du lander i Egypt, varer visumet for enkelt innreise i maksimalt 30 dager. Hvis du ser for deg behovet for å bli lenger i Egypt, må du søke om visumforlengelse før de 30 dagene er over. Merk at oppholdsperioden i Egypt inkluderer ankomst- og avreisedatoene dine.

Når slutter gyldigheten av visumet til Egypt?

Det er to hovedscenarier der Egypt-visumets gyldighet kan utløpe. Det første er hvis du mottar det godkjente turistvisumet til Egypt, men unnlater å reise av ulike årsaker, for eksempel Covid-19-pandemien. Land kan innføre plutselige endringer i reisekravene som kan forsinke planene dine om å besøke Egypt.

Egypt-visumets gyldighet slutter også hvis passet ditt utløper. Et av hovedkravene for Egypt-visumet er et pass med minst seks måneders gyldighet igjen. Søk om et nytt turistvisum til Egypt så snart du fornyer passet for å unngå å forstyrre reiseplanene dine.

Tillater gyldigheten av visumet til Egypt reiseendringer?

Hvis du er usikker på din eksakte reisedato til Egypt, kan du fortsatt søke om Egypt turistvisum. Du trenger ikke å bestille flybilletter for å søke om ditt turistvisum til Egypt. Alt du trenger er å bestille et sted å bo i minst 24 timer ved ankomst til Egypt. Kontaktinformasjonen til overnattingsstedet ditt er nødvendig for den elektroniske visumsøknaden for Egypt.

Dette betyr at du har muligheten til å justere datoene som er oppgitt på søknadsskjemaet uten å påvirke Egypt-visumets gyldighet. Hvis du søker om ditt Egypt-visum i god tid, starter selve visumbehandlingen ca. 30 dager før ankomstdatoen.

Det er god plass i Egypt-visumets gyldighetsperiode for å justere reiseplanen for Egypt. Ankom Egypt når som helst så lenge oppholdet er innenfor 90-dagers gyldighet (enkeltinnreisevisum) eller 180-dagers gyldighet (flere innreisevisum).

Hva med Egypt Visa ved ankomst gyldighet?

Velg Egypt-visum ved ankomst hvis du trenger å reise til Egypt innen syv dager, slik at du ikke har nok tid til å vente på nettbehandlingen av Egypt-visum. Hvis du har et pass fra følgende land, kvalifiserer du for Egypt-visum ved ankomst:

Australia Japan Norge Ukraina
Canada Makedonia Korea forente stater
EU-nasjoner Malaysia Russland
Georgia New Zealand Storbritannia

Du kan kun få Egypt-visum ved ankomst fra flyplasser, ikke fra land- eller sjøinngangspunkter. Disse flyplassene er:

 • Kairo internasjonale flyplass
 • Hurgarda internasjonale lufthavn
 • St Catherine internasjonale flyplass
 • Borg El Arab internasjonale lufthavn
 • Sharm El Sheikh internasjonale flyplass
 • Luxor internasjonale flyplass

Ved ankomst er Egypt-visumet et enkeltvisum, gyldig i 90 dager for et 30-dagers opphold. Merk at det ikke er noen garanti for at visumet ditt vil være tilgjengelig for deg ved ankomst til Egypt , selv om du betaler visumavgiften på 25 USD. De egyptiske immigrasjonstjenestemennene bestemmer hvem de skal godkjenne for innreise.

I stedet for å ta denne risikoen, og unngå lange køer ved flyplasssjekkpunktet, søk om elektronisk Egypt-visum online. Søknadsprosessen tar bare noen få minutter, og du kan gjøre det rett hjemmefra eller på smarttelefonen.

Hva med Egypt Transit Visa Validity?

Reisende trenger ikke transittvisum hvis oppholdet i Egypt er 48 timer eller mindre. Du trenger bare bevis på viderebilletten din fra Egypt. Du kan forlate flyplassen og nyte Egypts severdigheter hvis transitt er mellom 6 og 48 timer.

Hvis transitten din i Egypt er mindre enn 6 timer lang, må du bli på flyplassen, men du kan forlate transittområdet og utforske flyplassen. Unntakene for Egypt transitvisum gyldighet er:

 • Iranske statsborgere må søke om transittvisum fra den egyptiske ambassaden eller konsulatet.
 • Borgere i Afghanistan, Libanon, Palestina og Filippinene må oppholde seg i det angitte transittområdet på flyplassen i Egypt.

Hvordan bekrefter jeg gyldigheten av mitt egyptiske visum?

For å sikre at ditt Egypt-visum er gyldig for reise, her er noen tips:

 • Bruk en aktiv e-postadresse for din online visumsøknad til Egypt
 • Bekreft at din elektroniske søknadsinformasjon samsvarer med passinformasjonen din. Bekreft at du har stavet alle navnene dine riktig og at datoene er nøyaktige
 • Skriv ut en kopi av ditt Egypt-visum når du mottar det via e-post
 • Presenter det trykte visumet med passet ditt til immigrasjonsoffiserer ved avreise fra landet ditt og ankomst til Egypt. Hvis det er uoverensstemmelse mellom visum- og passdetaljene, vil ditt Egypt-visum være ugyldig