Egypt visumkrav

Egypt ligger strategisk til i den nordøstlige delen av Afrika. Hovedstaden er Kairo, som har en blanding av arabiske og islamske mennesker. Egypt ligger i umiddelbar nærhet til Middelhavet i nord og Rødehavet i øst.

Egypt har en omfattende historie. Dens foreløpige fremskritt, inkludert skriving, jordbruk, urbanisering, religion og styresett, er imponerende. Det stemningsfulle monumentet som Giza Necropolis er også viktig for vitenskapelige studier, og tiltrekker seg interesse over hele verden.

Hvis du planlegger din neste ferie til Afrika, bør du vurdere Egypt som ditt neste reisemål, og du vil oppleve mange utrolige ting. Men for å besøke Egypt er visum et av de vitale kravene du må ha.

Nedenfor er en guide som utdyper hvordan du får et egyptisk visum .

Egypt visumavklaring

Egypt visum er det lovlige offisielle reisedokumentet som lar deg besøke landet for en bestemt periode. Hvis du planlegger å besøke Egypt med barna dine, må du få visum for hver og en av dem.

Krav og gyldighet for Egypt-visumet

Du må oppfylle spesifikke krav slik at du kan få et Egypt-visum. De mest vitale er:

 • Som reisende må du ha passet ditt for å søke om e-visum. Den må ha en tom side.
 • Ved ankomst til Egypt må du gi invitasjonsbrevet for å besøke en venn eller familie.
 • Når du ankommer, er en forespørsel om å oppgi reiseruten som inneholder flybestillingen og overnattingene viktig.
 • Hvis du reiser som en gruppe for reiselivsformål, er det viktig å sende inn gruppesøknaden sammen.
 • Du må oppgi to fargede pass med høy kvalitetsoppløsning.
 • Når du reiser til Egypt av kommersielle årsaker, må du benytte to kopier av kommersielle motivasjonsbrev.
 • Du må også fremvise et sentralt bestillingsskjema for visum.
 • Bevis på reisearrangement er et annet viktig dokument du må fremlegge. Den inkluderer to kopier av reiseruten, som viser innreise- og avreisedatoene dine og ditt fulle navn.
 • Hvis du kommer fra et område med gulfeberrisiko, må du fremvise gulfebervaksinasjonsattest. Dette dokumentet gjennomgår verifisering ved ankomst til Egypt.

Gyldighet for Egypt Visa

Ditt turistvisum til Egypt er vanligvis gyldig i 90 dager. Den lar deg oppholde deg i Egypt i maksimalt tretti sammenhengende dager. Hvis du velger et visum for flere innreiser, kan du ha omfattende reiser til Egypt i hele gyldighetsperioden på 90 dager.

Merk at hvert opphold kun varer i minimum 30 dager. Det er mulig å endre reiseplanene dine når som helst, selv etter at du har bekreftet visumet ditt. Din ankomst- og avreisetid må imidlertid være innenfor gyldighetsperioden på 90 dager.

Prosessen med å søke om Egypt-visum

Du kan sende inn søknaden din når som helst gratis, inkludert i helgene, via nettstedet til den egyptiske ambassaden. Å søke om visum er en enkel prosess som bare tar fem minutter å fylle ut søknadsskjemaet . Deretter betaler du online med Visa, Master Card, American Express eller PayPal.

Det vil koste deg £44,95 for et enkeltvisum. For flere oppføringer koster det £79,90. Etter det vil Egypt-visumet ditt være tilgjengelig via e-posten din, noe som tar rundt fem virkedager når det haster. Det tar imidlertid lengre tid enn det hvis det ikke er kritisk.

Når kan du søke om visum til Egypt?

Det er viktig å søke om Egypt-visum umiddelbart etter bestilling av flyreise. Vær imidlertid oppmerksom på at den blir aktiv i 30 dager etter utfylling av søknadsskjemaet. I tillegg starter gyldighetsperioden umiddelbart fra bekreftelsesøyeblikket.

Søker om Egypt-visum midt i pandemien

Egypt turiststeder og turistrelaterte aktiviteter er nå i drift, og regjeringen utsteder lett visum. Egypts nettplattform for Visa-applikasjon er ganske effektiv. Du må imidlertid oppfylle alle visumkravene til Egypt før du søker som utlending.

Søknadsprosessen for e-visum er ikke komplisert, og den krever kun person- og pass- og reisedetaljer. Du betaler også Visa-avgiftene effektivt på den samme nettplattformen. Men hvis du ikke blir vurdert for et egyptisk visum, kan du kontakte den egyptiske ambassaden.

Sørg for at du bruker en maske hver gang du er ute i offentligheten i Egypt.

Egypt Travel Cutback midt i pandemien

Turismeaktiviteter begynner sakte å gjenoppstå i Egypt, og flyreiser blir like regelmessige. Imidlertid holder Egypt alltid et øye med en rekke COVID-19-reisestriksjoner. Som utlending som har tenkt å besøke Egypt, må du oppfylle alle COVID-19-kravene, inkludert testing negativt for COVID-19.

Hvis du har vaksinasjonsbeviset, som viser en fullstendig vaksinasjon i 14 dager før du reiser til Egypt, kan du gi avkall på COVID-testen. Skal du gå til testen, må du bo på hotellrommet i opptil tjuefire timer for å avvente resultatene. Hvis utfallet av testen er Covid-19 positivt, må du isolere deg selv i 14 dager.

Vanlige spørsmål om Egypt Visa

 1. Hvilken type visum trenger jeg for min Egypt-ferie?

Hvis du ønsker å bli i Egypt i mindre enn 30 dager, bruk elektronisk visum. Du vil klare å søke om det online via statens e-visumnettsted. Men hvis du planlegger å bli i Egypt i over 30 dager, så gjør en avtale med den egyptiske ambassaden og få et fysisk visum til passet ditt.

 1. Hva mer trenger jeg å gjøre etter å ha mottatt visumet mitt?

Du må skrive ut visumet og ha det på deg for din neste reise til Egypt. Det er alltid viktig å ha visumet sammen med passet i håndbagasjen mens du er på reise til Egypt. I tillegg må du også levere andre viktige dokumenter. Så sørg for at du er oppdatert med de siste reiserådene i Egypt.

 1. Hvis jeg søker om visumet og ikke mottar e-posten, hva må jeg gjøre?

Umiddelbart etter å ha fullført visumsøknaden, vil du motta en bekreftelsesmelding via e-posten din, som inneholder en lenke til statusen din, og viser deg når du skal kontakte immigrasjonstjenesten i tilfelle utfordringer.

Men hvis det ikke vises i innboksen din, gå først gjennom spam- eller søppelpostmappen i e-posten din. Hvis e-posten ikke kommer helt selv etter å ha gitt den en gang, kontakt ambassaden for klarhet.

 1. Vil COVID-19 påvirke reiseplanene mine til Egypt?

Du kan nå besøke Egypt midt i pandemien. Imidlertid hjelper det å følge Egypt Coronavirus-reglene på plass.

 1. Trenger jeg å besøke ambassaden i Egypt for visum?

Hvis du planlegger å besøke Egypt for en ferie som vil ta mindre enn tretti dager, trenger du ikke å besøke Egypts ambassade. Du kan søke om visum via immigrasjonsnettstedet. Det er imidlertid viktig å besøke den egyptiske ambassaden når du har tenkt å bli der i mer enn 30 dager.

 1. Kan jeg klare å endre datoene for min reise?

Etter å ha søkt om visum er det umulig å gjøre endringer. Det er imidlertid ikke nødvendig å bruke nytt visum ved endring av bosted. Når du har fått godkjenning av søknaden om egyptisk visum, kan du se gyldighetsvilkårene.