Grønt kort lotteri

Det grønne kortet er det mest populære og ettertraktede immigrantvisumet globalt. USCIS, United States Citizenship and Immigration Services utsteder det grønne kortet.

Det er ulike måter å bruke for å få et grønt kort. Noen metoder inkluderer å få jobb, familie eller som flyktning, men ikke alle faller inn under disse kategoriene.

Ventetidene kan være svært lange og slitsomme hvis du kvalifiserer under stillingskategorien. Men takket være Green Card Lottery er det lys i enden av tunnelen. Alle kan delta i green card-lotteriet og vinne hvis de er heldige.

United States Green Card gir innehaveren av permanent visumopphold og jobber i USA. For å legge til disse fordelene får du nesten alle rettighetene til en amerikansk statsborger.

Sammenlignet med andre visum, skiller det grønne kortet seg ved at innehaveren får et uavhengig identifikasjonsdokument.

Hva er fordelene med å ha et grønt kort?

Å være blant de mest ettertraktede immigrasjonsvisumene i verden, en innehaver av det grønne kortet ;

 • Nyter innreise til USA ubegrenset antall ganger
 • Bor i USA uten restriksjoner
 • Har sitt tidligere statsborgerskap
 • Etter å ha bodd i statene i tre til fem år, kan du søke om amerikansk statsborgerskap

Hvis du får en jobbmulighet;

 • Du trenger ikke arbeidsvisum
 • Du står fritt til å velge arbeidsgiver
 • Du kan bytte arbeidsgiver og til og med arbeidskontrakter på ubestemt tid uten problemer
 • Du får bare noen få strenge arbeidskrav sammenlignet med andre ikke-amerikanske statsborgere

Å få spesifikke tillatelser som virksomhetslisenser vil være enklere og raskere hvis du ønsker å være selvstendig næringsdrivende.

Studenter som klarer å få et grønt kort vil få en sjanse til å studere i USA uten studentvisum. De kan få en reduksjon i skolepengene til 80 %.

Hva er sjansene for å vinne i lotteriet?

Hvis du er en ikke-statsborger, kan du få et grønt kort gjennom Diversity Immigrant Visa Program (DV-programmet). Dette programmet lar millioner av mennesker delta i lotteriet hvert år. Av dette enorme antallet vinner rundt 50 000 mennesker i lotteriet!

Dette programmet er “Green Card Lottery” eller “DV Lottery” ettersom vinnerne kommer ut av trekningen.

Innbyggere fra land med en historie med lave immigrasjonsrater til USA har størst sjanse til å vinne. Så du kan være blant de heldige 50 000 menneskene over hele verden, fortvil ikke.

I regnskapsåret 2021 søkte mer enn 23 millioner mennesker over hele verden om green card-lotteriet. Vinnerne var de første 50 000 personene som registrerte postvarsling.

Årsaken til at programmet trekker mer enn 50 000 navn er;

 1. Ikke hver enkelt valgt vil begynne å søke om det grønne kortet umiddelbart
 2. Noen av de valgte søkerne kan begynne søknadsprosessen uten å fullføre den

Hvem er kvalifisert for DV Green Card Lottery?

Påmelding til DV-programmet er åpent for hver person i hele verden. Du må imidlertid oppfylle følgende krav:

 1. Det fungerer best hvis du er statsborger i et kvalifisert land ved fødsel

For å delta i DV Green Card Lottery, må opprinnelseslandet ditt ha en lav immigrasjonsrate til USA. Personer født i stater med høye immigrasjonsrater til USA kan ikke delta i dette lotteriet.

Merk:

Grunnlaget for å avgjøre kvalifisering er kun av ditt fødeland, ikke gjeldende statsborgerskap.

Hvis ditt hjemland er blant følgende, kan du ikke delta i årets DV-program:

 • Bangladesh
 • Canada
 • Brasil
 • Colombia
 • Kina, som inkluderer Hong Kong SAR
 • Mexico
 • Jamaica
 • India
 • Haiti
 • den dominikanske republikk
 • Nigeria
 • El Salvador
 • Peru
 • Honduras
 • Sør-Korea
 • Filippinene
 • Pakistan
 • Vietnam
 • Venezuela
 • Storbritannia, bortsett fra Nord-Irland

Hvis du er født i en ikke-kvalifisert stat, kan det være unntak for at du skal kvalifisere deg for DV-programmet hvis;

 • Du har en ektefelle født i et kvalifisert land. Du kan kreve fødselsstaten til din ektefelle som ditt kvalifiserte land. Men du må sørge for at dere begge er på duplikatoppføringen og planlegger å reise til USA samtidig.
 • Hvis du ble født i en ikke-kvalifisert stat, kan du kreve fødselslandet til en av foreldrene dine. Ingen av dem må ha vært bosatt i ditt fødeland på tidspunktet du ble født. Foreldrenes fødeland skal gjelde, forutsatt at det er en kvalifisert stat.
 1. Arbeidserfaring eller utdanning
 1. utdanning

For å kvalifisere for DV Lottery må du ha fullført en amerikansk videregående utdanning eller tilsvarende utenlandsk.

 1. Arbeidserfaring

Du må ha jobbet i disse kvalifiserende yrkene i minst to år i løpet av de siste fem årene.

Når du deltar i DV-lotteriet, trenger du ikke å bevise at du tilfredsstiller disse kravene. Etter å ha vunnet i lotteriet og søkt om det grønne kortet, vil en konsulær offiser be om disse bevisene.

Hvis du ikke oppfyller kravene ovenfor, ikke søk på dette programmet.

Søker om DV Green Card Lottery

Først og fremst er papiroppføringer ikke lenger der. Ellers, hvis du oppfyller kvalifikasjonskriteriene, søk i elektronisk format.

Det offisielle nettstedet for å delta gratis i det amerikanske DV-lotteriet er www.state.gov . Når påmeldingen åpner kan du kun søke én gang i året. Du risikerer å få lotterisøknadene kastet hvis du søker flere.

Avhengig av en individuell situasjon, vil trinnene du tar når du søker om et grønt kort variere. Imidlertid går de fleste søkere gjennom denne den generelle prosessen;

 1. Send inn en innvandrerbegjæring hvis du er kvalifisert. Noen andre vil sende inn innvandrerbegjæringen på dine vegne hvis du ikke gjør det.
 2. USCIS sjekker begjæringen og kan eller ikke kan godkjenne den. Hvis USCIS godkjenner det, og det er en visumsjanse i din kategori, søker du om det grønne kortet. Du kan søke gjennom USCIS, US Department of State eller et dedikert lotterinettsted.
 3. Bestill biometritime. Du vil gi fingeravtrykk, passbilder og en signatur.
 4. Delta på et intervju
 5. Få en dom på søknaden om grønt kort.

Når finner Green Card-lotteriet sted?

Det er alltid en ny online registreringsperiode hvert år. Den finner vanligvis sted om høsten, fra begynnelsen av oktober til november.

Så snart påmeldingen åpner, bør du registrere deg. Hvis du venter til siste øyeblikk, risikerer du å gå glipp på grunn av den store trafikken på nettstedet.

Du vil få et bekreftelsesnummer når du fullfører søknaden på nett. Du kan sjekke statusen til søknaden din på www.dvlottery.state.gov ved å bruke nummeret. Gjør det så tidlig som mulig.

Det nåværende lotteriet er 2022 Green Card-lotteriet. Lotteriets navn og året det avholdes varierer. For eksempel har det nåværende DV-lotteriet (2022) navnet DV-2024. Dette betyr at vinnere må motta sine grønne kort innen siste dato for regnskapsåret 2024.

Gyldighetsperiode for det grønne kortet

Et grønt kort er gyldig hele livet. Men innvandring kan tilbakekalle det under visse omstendigheter. Du må imidlertid fornye fastboerkortet hvert tiende år, akkurat som et identitetskort. Dersom du unnlater å fornye oppholdskortet, risikerer du å betale bot.

DV Lottery Status Check

Kom i mai 2022; du kan bekrefte resultatet for DV-2023 med deltakerstatussjekken. Du kan sjekke statusen til DV-2023 Green Card Lottery hvis du søkte før 9. november 2021 .

Du kan sjekke nettstedet til utenriksdepartementet på www.dvlottery.state.gov . Sjekk så snart du kan.

Hva du skal gjøre hvis du “vinner” DV Visa-lotteri

Har du vunnet DVs grønne kort-lotteri? Hvis ja, har du nettopp bestått de innledende stadiene; det er fortsatt mer å gjøre.

Å vinne i lotto garanterer deg ikke et direkte grønt kort. Den amerikanske regjeringen avslører ofte flere vinnere enn grønne kort for verdien. Så du bør følge opp raskt før forsyningen med grønne kort går tom.

Det er svært avgjørende arbeid som ligger foran, dvs. utfylling av søknadsskjemaer, intervju mm.

Etter å ha vunnet i lotto, er det trinn du må følge, avhengig av hvor du bor.

Hvis du bor utenfor USA, besøk det nærmeste amerikanske konsulatet for mer informasjon. Konsulatet vil informere deg når du skal fortsette å ta de neste trinnene i søknaden.

Hvis du bor i USA , kan du behandle grønt kortinformasjonen din via USCIS.

Noen ganger går søkere glipp av visummuligheten på grunn av forsinkelser i immigrasjonsavdelingen. Hvis du blir valgt i DV-lotteriet, bør du ansette en immigrasjonsjuridisk ekspert for å hjelpe deg.

Merk:

Du må bevise at du vil ta vare på dine økonomiske behov mens du bor i USA. Søkere som har vunnet grønt kort-lotteriet kan finne det vanskelig å bevise dette poenget.

Sammendrag

Det er gratis å søke om grønt kort. Hvis du søkte om ditt grønne kort gjennom andre veier, ville det ikke skadet å søke om lotteriet også.

Så mye som det er et lotteri, har det strenge regler. Les og forstå reglene som angitt i instruksjonene før du søker.

Pass deg for svindel som kan sende deg falske e-poster om at du har vunnet grønt kort-lotteriet. Send aldri penger til folk som sender deg e-poster som hevder at du har vunnet.