India e-visumkrav

India ligger på det sør-asiatiske kontinentet. Det er den syvende største i arealstrekning og nest størst i befolkningstall. Det indiske hav omgir India i sør, mens Arabiahavet omgir sørvest. Den deler grensen med Pakistan i vest, mens Kina, Nepal og Bhutan er nord.

India har en distinkt kultur, og dens lange historie er verdt å oppleve. Når du besøker India, vil du utforske en rekke Indias fantastiske landskap og førsteklasses mat. Forbered ditt neste besøk til India, spesielt under Holi-festivalen, og ha det gøy, inkludert tradisjonell mat med unike krydder.

Når du besøker India er visum et av kravene du må ha. Midt i pandemien foregår ulike operasjoner på nettet, og E-Visa er ikke fritatt, noe som er veldig effektivt.

Hva er indisk e-visum?

Det er et online Visa som du vil motta som utenlandsk statsborger. Når du mottar den, kommer du komfortabelt inn i India i en begrenset periode. Myndighetene gir deg alltid et elektronisk skjema for Visa til din registrerte e-post-ID.

Når du mottar et indisk e-visum, vil du ha tilgang til landet i en kort periode.

Du kan be om e-visum av følgende grunner:

 • Reiselivsaktiviteter
 • Venner/slektninger på besøk
 • Sportsaktiviteter
 • Kort forretningsopphold
 • Humanitære aktiviteter

Den indiske e-visumprosessen

Å søke om det indiske e-visumet er en av de enkleste og praktiske prosessene. Du trenger ikke møte personlig for visumintervjuet ved den indiske ambassaden. Alt du trenger er passet ditt med en gyldighet på seks måneder eller mer fra søknadsdatoen.

Søkere om indiske e-visum kan søke om og motta passene sine online fra den offisielle ambassadens nettside til landet ditt.

Når du sender inn din elektroniske søknad og foretar betalingene, kan du forvente bekreftelsesmeldingen via e-posten din.

Den økonomiske kostnaden for E-Visa varierer fra land til land, og du kan betale Visa med debet- eller kredittkort. Ved utstedelse av E-Visa er det vanskelig å endre informasjonen. Så du må være forsiktig når du fyller ut dataene når du søker.

Utvikling av Indian Online Visa Scheme

I 2013 tenkte Union Tourism Ministry å starte det elektroniske visumprogrammet, noe som gjorde det lettere å få tilgang til det indiske visumet. Det har vært vellykket i mange andre land.

Saudi-Arabia, Tyrkia, Marokko, Nigeria, Egypt og andre har også vedtatt dette. Populariteten har vært økende siden 2015.

Kvalifikasjoner for det indiske e-visumet

Følgende kvalifikasjonsbetingelser gjelder når du går for det indiske e-visumet. Du må besøke India for å se venner, slektninger, medisinsk behandling, korte forretninger eller humanitære aktiviteter.

 1. Tillatelsen din bør ha minst seks måneders gyldighet sammen med datoen for søknaden.
 2. Passet ditt må ikke ha færre enn to tomme sider for stempling av en immigrasjonsoffiser.
 3. Du må ha en returbillett for å returnere etter at oppholdstiden er utløpt.
 4. Små må ha eget E-Visa og pass

Dokumenter du trenger for å søke om det indiske e-visumet

 • Ditt pass med en gyldighet på seks måneder eller mer
 • Fotografi med passstørrelse

Ulike poster som du må ta med når du ankommer India

 1. Ditt eksemplar av E-Visa som må være på trykk
 2. Et pass med en gyldighet på seks måneder eller mer
 3. Ditt invitasjonsbrev hvis du har en
 4. Din medisinske forsikring dekker tiden du oppholder deg i India

Du må gi dokumentene til immigrasjonsmyndigheten på flyplassen når du ankommer India. Imidlertid kan de også be om andre tilleggsdokumenter.

Fordelene ved ditt indiske e-visum

 1. Det er lettere å få ditt indiske e-visum når som helst hvis du har god internettforbindelse og passet ditt er forsvarlig.
 2. Du sparer tid siden du ikke trenger å møte opp i den indiske ambassaden personlig.

Hvilke faktorer kan resultere i avslag på indisk e-visum?

Avslag kan skje når immigrasjonsmyndigheten i landet ditt oppdager mange feil i din indiske e-visumsøknad. Nedenfor er noen av de viktigste årsakene som kan føre til at din indiske e-visum nektes:

 • Når noen viktig informasjon er fraværende
 • Når passets gyldighetsperiode er kortere enn seks måneder
 • Hvis søknadsskjemaet for visum er feil
 • Når visumtypen din ikke er spesifikk
 • Når intensjonene dine om å reise tilbake er uklare

På grunn av covid 19 må du som internasjonal reisende skaffe deg Air Suvidha, en selverklæring, før du reiser inn i India. Du kan utvilsomt få det på nettet når du søker om det indiske e-visumet.

Det indiske visumets gyldighet og utløp

Ditt indiske e-visums gyldighet avhenger av typen elektronisk visum du får mens du besøker India. Hvis du tar med e-turistvisumet, kan du bo i India i opptil nattlige dager. Men hvis du kommer fra USA, Storbritannia, Canada eller Japan, kan du forlenge oppholdet med opptil hundre og åtti dager.

Du kan bruke ditt indiske elektroniske visum til å gå inn i tjueåtte utvalgte flyplasser og fem havner. Sørg for at du besøker India før visumets utløpsdato når.

Gul feber-sertifikat Reise for reisen til India

Hvis du kommer fra et område med gulfeberinfeksjoner, må du vise gulfebervaksinasjonen umiddelbart etter ankomst til India. Hvis du ikke viser frem gulfebervaksinasjonskortet ditt, kan du bli i karantene i opptil seks dager etter at du har kommet til India.

Hvis du ikke viser noen tegn på gulfeberinfeksjoner, kan du fortsette med aktivitetene dine i India.

Vanlige spørsmål om indisk e-visum

 1. Hva er det indiske e-visumet?

Et dokument lar deg reise inn i India som utlending. For å søke om det, besøk nettstedet som utsteder Visa, spesielt landets indiske ambassadenettsted, og velg alternativet for e-visum. Skriv inn dine opplysninger og betal Visa-avgiften.

 1. Trenger jeg det indiske e-visumet hvis jeg kommer fra USA?

Ja, du må sende inn visumsøknaden din til senteret for indisk søknad i USA. Du kan fylle ut det elektroniske søknadsskjemaet på Indian Visa-nettstedet. Etter at den er akseptert, kan du fortsette med operasjonene dine.

 1. Hvor lang tid tar det å få det indiske e-visumet?

Det tar opptil tre dager å behandle din indiske e-visumsøknad. Du vil få visum avhengig av nasjonalitet og årsakene til besøket.

 1. Kan jeg søke om e-visum for å besøke India for en stund?

Ja, du kan søke om det indiske e-visumet for turisme, forretninger eller til og med besøke venner eller slektninger.

 1. Hvilke dokumenter krever jeg for å søke om mitt indiske e-visum?

Når du søker om e-visumet ditt, må du ha et gyldig pass, et gjeldende fotografi som tilsvarer passstørrelsen og et invitasjonsbrev.

 1. Må jeg besøke den indiske ambassaden for å få e-visum?

Nei, det er ikke nødvendig å besøke den indiske ambassaden i landet ditt. Du kan enkelt søke om ditt indiske e-visum fra hjemmet ditt hver gang du vil.

 1. Kan min søknad om et indisk e-visum få avslag?

Ja, det kan hende at din indiske e-visumsøknad ikke går igjennom hvis du savner ulike viktige dokumenter eller hvis intensjonene dine om å gå tilbake er uklare.