India har gjenåpnet sine grenser for internasjonale besøkende

India, et subkontinent i Sør-Asia, er historiens moderland. Den har den eldste sivilisasjonen i verden og mange offisielle språk.

India har kommet ut av et ødeleggende 2021 som et resultat av COVID-pandemien; det globale sentrum for en ny bølge av viruset som brakte landets helsesystem til nesten kollaps. Delta-varianten, som nå har feid verden rundt, startet her.

Imidlertid, som andre land, tok koronaviruspandemien en toll på Indias turisme. Som et av verdens reisestopp på bucketlist var India intet unntak. Mange land stengte grensene sine, suspenderte rutefly og innførte en streng sperring. Reiser til og fra landet stoppet, og en sperring ble håndhevet i mer enn et halvt år.

Men siden oktober 2021 begynte India å åpne sine grenser. Charterfly begynte å lande i India, men likevel kunne ingen turister besøke India med en gang.

Fra november 2021 opphevet India allerede reiseforbudet. Fullvaksinerte besøkende fra 99 land, inkludert Storbritannia, kan nå ha ferie i India. I tillegg til å ha visum til India, følg følgende strenge retningslinjer for helsedepartementet.

Her er hva du bør vite og forvente hvis India er turistdestinasjonen din.

Det indiske visumet

Det indiske visumet er et elektronisk dokument som du kan søke om via den offisielle nettsiden https://indianvisaonline.gov.in/ .

Alle britiske og irske reisende til India må ha gyldig visum når de kommer inn i landet.

Den indiske regjeringen gjenopprettet nesten alle de tidligere suspenderte visumene . Turistvisum utstedt før oktober 2021 og andre e-visum gitt før 30. mars 2021 ble imidlertid ikke gjeninnført.

Fra 15. oktober 2021 tilbyr den indiske regjeringen nye e -turistvisum for gruppeturisme. Staten utstedte nye individuelle e- turismevisum med virkning fra 15. november 2021.

Legg merke til følgende i forhold til denne konteksten;

 • For gruppeturisme vil alle utenlandske turister reise inn i India ved å bruke e -turistvisumet på et charterfly fra 15. oktober 2021.
 • Individuell turisme kommer inn i landet på et e-turistvisum fra 15. november. Du kan bruke Air Bubble Scheme eller Vande Bharat Mission for å delta. Alternativt kan du bruke en hvilken som helst kommersiell flyvning sertifisert av det indiske luftfartsdepartementet.

Sørg for at flyreiser som kommer fra ditt land har gjenopptatt driften . Noen operatører er ikke helt tilbake i drift.

 • Enhver utenlandsk besøkende skal ikke komme inn i India via landruter ved bruk av e-turistvisum.
 • Fra oktober 2021 ble gyldighetsvilkårene for India e-visum endret. Gjeldende gyldighet er 120 dager fra datoen for godkjenning. Du kan kun reise til India én gang i løpet av denne perioden i 30 dager.

Hvem kan besøke India?

Den indiske regjeringen oppfordrer alle til å komme fra alle land i verden. Faktisk planlegger regjeringen å utstede omtrent en halv million turistvisum innen mars 2022.

En utenlandsk statsborger med gyldig visum er ikke nok til å garantere deg tilgang til India. Med den pågående pandemien må du ha disse tilleggskravene.

Med hensyn til helsedepartementets protokoller;

 1. Reisende som besøker India må ha fått Covid-19-stikket. De må også teste negativt for Covid innen 72 timer av reisen.
 2. Alle reisende som ankommer flyplassen må gjennom screening. Enhver person som viser tegn og symptomer på viruset må besøke et medisinsk anlegg.
 3. Personer over fem år for å laste opp et egenerklæringsskjema på Air Suvidha-portalen . De må også laste opp en negativ PCR-test tatt innen tre dager etter at reisen startet. Du må også bekrefte at du vil holde deg til eventuelle Covid-19-protokoller gitt av staten.
 4. Alle passasjerer som er ferdig vaksinert trenger ikke settes i karantene hvis de kommer fra et land som oppfattes som “risikofritt”.
 5. Hvis du reiser fra en nasjon med høy risiko, må du gjøre en ny PCR-test i India. Du må bestille testen på forhånd på Air Suvidha-portalen. Du skal ikke forlate flyplassen før du får en negativ Covid-19-test.
 6. Ikke-vaksinerte eller delvis vaksinerte personer må levere en Covid-19-prøve på flyplassen. Du må sette i karantene i en uke. På den åttende dagen må du teste på nytt, og hvis negativ, fortsette å overvåke helsen i syv dager.
 7. Hvis du tester positivt ved ankomst, går du til et statlig isolasjonssenter . Personer på tre rader ved siden av deg må isolere seg, uavhengig av testresultatene.
 8. Per 31. desember var det 11 risikoland. De er;
 • Sør-Afrika
 • Brasil
 • Botswana
 • Kina
 • Ghana
 • Mauritius
 • New Zealand
 • Zimbabwe
 • Tanzania
 • Hong Kong
 • Israel, Storbritannia og Europa

Ekstra tips

 1. Noen land har gjensidige avtaler med India om å godta vaksinasjonssertifikater. De inkluderer Storbritannia, USA og mange andre europeiske nasjoner. Reisende fra de nevnte landene skal ikke ta PCR-testen på flyplassen. Imidlertid må de holde styr på helsen i to uker.
 2. Det er obligatorisk å bruke masker ved bruk av offentlig transport
 3. Du må observere sosial distansering mens du er i India. Noen stater kan bøtelegge deg for ikke å følge slike retningslinjer.
 4. Hver av de 28 indiske statene har tillatelse til å lage regler for internasjonale ankomster. Så regler og forskrifter kan variere fra flyplass til flyplass i India.

Sammendrag

Alle disse retningslinjene bør ikke hindre deg i å nyte det mangfoldets land har å tilby. Disse tiltakene er her for å hjelpe deg med å holde deg frisk. Planlegg en tur i dag og se den vakre siden av det sørasiatiske landet.

Legg igjen en kommentar