India visum gyldighet

India har en mangfoldig kultur, språk, religion, festivaler og tradisjoner. Det er et land som byr på mye for turister – det være seg de hellige templene eller romantiske ferier.

Mange som kommer til India for første gang kan synes det er utfordrende å bekrefte gyldigheten av visum til India. Før du reiser til India, må du vite visumets gyldighetsperiode eller lengde. India visum gyldighet er vanligvis gitt for en til seks måneder, avhengig av type visum. Noen reisende kan imidlertid måtte vise ytterligere bevis på returreise og tilstrekkelige midler mens de søker.

Les videre for å vite mer om India-visumets gyldighet.

Hva er India-visumet?

Det indiske visumet eller e-visumet er et elektronisk dokument som du kan søke om på en nettside og motta på e-post. Det er et obligatorisk krav for alle besøkende til India, inkludert statsborgere fra Storbritannia, EU og Israel.

Du kan søke om indisk visum online via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html . Du kan også fylle ut søknadsskjemaet online og skrive det ut. Senere samler du de nødvendige dokumentene og sender dem til den berørte indiske misjonen i staten din.

Når du søker, må du sende inn din skannede passkopi og et nylig bilde under søknadsprosessen. Avhengig av hvilken type visum en reisende ønsker, kan det hende du må sende inn ytterligere dokumenter.

India e-visum er obligatorisk for reisende å ankomme med skip eller båt til havnene i;

 • Cochin
 • Mumbai
 • Chennai
 • Nye Mangalore
 • Goa

India-visum er også obligatorisk når du ankommer gjennom disse 28 utvalgte flyplassene. Sørg for at du bekrefter inngangspunktet på forhånd for å unngå ulemper.

Når det er på tide å reise fra India, bruk et hvilket som helst utgangspunkt med en Immigration Check Post, dette inkluderer de gyldige inngangspunktene, dvs. havner og internasjonale flyplasser. Ellers kan du gå ut av Indias grenser gjennom Nepal ved Raxaul, Jogbani og Banbasa. Du kan også bruke Gauriphanta, Rani Gunj, Rupaidiha og Sonouli.

Typer indiske e-visum

Det er tre hovedtyper indiske visum utstedt av den indiske regjeringen. De inkluderer;

 1. E-turistvisum

E-turistvisumet er en online reisetillatelse til India av turistmessige årsaker. Med et gyldig e-turistvisum kan en reisende ha yogaretreater, besøke turistattraksjoner og møte familie og venner.

 1. E-Business Visa

En utlending som reiser til India kan søke om e-business visum for forretningsformål. Mens du er i India, kan en utenlandsk reisende;

 • Delta på forretningsmøter
 • Starte en forretningsforetak
 • Kjøp eller selg eller bytt inn varer og tjenester
 • Gjennomføre forretningsturer
 • Gjennomføre personalrekruttering
 • Delta på bedriftsutstillinger eller messer
 • Delta i et pågående forretningsprosjekt
 • Hold et foredrag under Global Initiative for Academic Networks (GIAN)
 1. E-medisinsk visum

Det indiske e-medisinske visumet er en digital reisetillatelse som tillater utlendinger å søke medisinsk behandling.

E-medisinsk visum er ikke tilgjengelig for familiemedlemmer, men kun pasienten. Imidlertid tillater den indiske regjeringen to blodslektninger av en medisinsk visuminnehaver å søke om et medisinsk ledsagervisum.

Krav for visumsøknad til India

De generelle kravene for et India-visum er;

 • En skannet kopi av passet ditt, inkludert mindreårige barn. Passet må angi at du er fra en stat som er kvalifisert for visumsøknad.
 • Et gyldig pass, gyldig i minimum seks måneder
 • To tomme passsider
 • Et nylig farget passbilde
 • Ha en returbillett eller en transittbillett til en andre destinasjon
 • Bevis på tilstrekkelige midler til å forsørge deg under oppholdsperioden i India

Hvor lenge bør jeg vente på at India-visumet mitt skal behandles?

India visumsøknad tar i gjennomsnitt en uke for vanlig behandling av søknader.

Det tar imidlertid omtrent tre virkedager å behandle hastesøknader.

Hastesøknader sparer deg for mange arbeidsdager med venting sammenlignet med vanlige søknader. Slike søknader er kun tilgjengelige for e-turist-, e-medisinsk og e-business-visum.

Hvor lenge varer India-visumet?

Fra begynnelsen av 2019 har de utstedte e-business- og e-turistvisumene ett års gyldighet.

I løpet av dette året garanterer begge visum deg et ubegrenset antall besøk til India.

Ett års gyldighet betyr imidlertid ikke at du kan bo i India ett år på rad. Hele ett års gyldighetsperiode avviker fra maksimal lengde på hvert opphold i landet.

Lengden på oppholdsperioden i India vil avhenge av typen visum. Les videre om gyldighetsperiode og maksimal oppholdstid for visumtypen du valgte.

Gyldighet for det indiske turistvisumet

En turist kan bruke ett visum for å reise inn i India ubegrenset tid innen ett år.

Et e-turistvisum tillater maksimalt 180 dagers oppholdsperiode hvis du har et Storbritannia, Canada, USA eller et japansk pass. For eksempel kan du besøke India tre ganger, hver oppholdsperiode er 180 dager. Statsborgere av andre nasjonaliteter har garantert 90 sammenhengende dagers oppholdsperiode.

Husk å bruke turistvisum til ferie. Hvis du ønsker å gjøre forretninger, søk om et forretningsvisum. Ikke bland forretninger med ferie.

Med et forretningsvisum kan du delta i turistaktiviteter.

Merk;

På grunn av koronaviruspandemien har alle innvilgede visum en gyldighet på 120 dager. Du kan bruke passet til kun én reise, som varer i maks 30 dager for å bli i India.

Gyldighet for indiske forretningsvisum

Et India forretningsvisum er gyldig i ett år, med ubegrensede reiser inn i landet.

Forretningsvisumet lar en utlending oppholde seg i 180 sammenhengende dager. Men alle dagene for hver reise på et enkelt forretningsvisum oppsummert må ikke overstige 180 dager. På FRRO kan du søke om forlengelse av visumets gyldighet.

Gyldighet for indisk medisinsk visum

Et indisk elektronisk medisinsk visum har en gyldighet på seksti dager fra dagen du ankommer India.

Den første datoen du ankommer bør ikke være annerledes, med mer enn tretti dager fra datoen du fylte ut da du søkte om visum.

Du kan reise til India to ganger innen seksti dagers gyldighetstid. Husk også at datoen du planlegger å reise må være innen seksti dager etter ankomst til India.

Kan jeg endre reiseplanene mine til en senere dato?

Ja, det er mulig å endre reisedatoene dine. Men avreisedatoen din faller innenfor visumets gyldighetsperiode. Det er ikke nødvendig å informere immigrasjonen om endringen av reisedatoer.

Inngangspunktet ditt i India kan også endres, men bare i godkjente havner og flyplasser.

Ekstra tips

 • Sørg for at reiseruten din samsvarer med gyldighetsperiodene for å reise enkelt.
 • Hvis du planlegger å reise, fyll ut et egenerklæringsskjema på https://www.newdelhiairport.in/ på forhånd. Gi også nøyaktig informasjon om reisedetaljene dine for de siste to ukene. Last opp negative PCR-testresultater gjort tre dager før avreise på samme portal.
 • Alle ankommende passasjerer må laste ned Aarogya Setu -appen på telefonene sine. Appen registrerer detaljene til personene du kommer i kontakt med mens du utfører ærend.
 • For å dempe spredningen av den nye Covid-19 omicron-varianten, innførte India en obligatorisk karantene fra 30. november 2021. Ved ankomst må passasjerer fra høyrisikoland ta en PCR-test. Hvis resultatene er negative, må du isolere i en uke og teste på nytt. Når resultatene blir negative igjen, kan du begynne å gjøre ærend. Hvis resultatene er positive, må du sette i karantene i et myndighetsgodkjent anlegg. Denne regelen gjelder for alle reisende fra Storbritannia og europeiske land på ‘Kategori A-listen’.
 • Den indiske nettbaserte visumsøknaden er utilgjengelig for statsborgere i Storbritannia. I stedet vil britiske statsborgere måtte bruke den tidligere prosessen med papirvisum. Søk om papirvisum hos Visa Facilitation Services (VFS) Global.