Kambodsja gjenåpnet sine grenser for internasjonale vaksinerte reisende

Reisebransjen i Kambodsja har grunn til å feire etter at regjeringen uventet bestemte seg for å skrote karantene for alle vaksinerte reisende.

Det sørøstasiatiske landet opphevet reise- og innreiseforbud etter 18 måneder. Dette trekket er i harmoni med nabolandene Thailand og Bali i Indonesia.

Gjennom en lydmelding på sin Facebook-side kunngjorde statsminister Hun Sen at utvalgte personer nå kan reise gjennom Kambodsja i sin helhet uten å gå gjennom karantene. Det er;

  • Alle fullt vaksinerte turister
  • Vanlige reisende, og
  • Forretningsfolk

Denne avgjørelsen erstattet den tidligere planen om å gjenåpne kjente strender for besøkende som Koh Rong, Dara Sakor og Sihanoukville fra og med 30. november.

Han beordret turistdepartementet, helsedepartementet og andre relaterte sektorer til å følge disse tiltakene. Han la også til at beslutningen var rask om å gjenåpne landet.

Ved ankomst er det eneste kravet en PCR-test, og hvis den viser seg negativ, kan de bevege seg hvor som helst som de vil. De må ta to negative COVID-19-tester – en 72 timer eller mer før reise og en når de ankommer Kambodsja.

Uvaksinerte besøkende må settes i karantene

Ved ankomst til Kambodsja vil uvaksinerte reisende fortsatt måtte settes i karantene i 14 dager. De skal også ta en PCR-test før de får tillatelse til å bevege seg fritt.

Kambodsja sier at statsministeren bestemmer seg for å øke økonomien

Kambodsja er det første asiatiske landet som fjerner restriksjoner og åpner grensene fullt ut. Det er en lettelse for den svekkede reiselivsnæringen. Bare i fjor falt inntektene fra denne industrien drastisk fra rundt 5 milliarder dollar i 2019 til bare 1 milliard dollar i 2020. Nedgangen reflekterte et drastisk fall fra mer enn 6,6 millioner besøkende til 1,3 millioner utenlandske ankomster året etter.

Reisevirksomheten har ventet spent på full gjenåpning ettersom vaksinasjonsratene i Kambodsja fortsetter å stige. Ifølge All Dreams Cambodia er landets vaksinasjonskampanje en utrolig prestasjon.

Administrerende direktør, Jacques Guichandut , var fornøyd med resultatet. Han delte de fantastiske nyhetene gjennom sin LinkedIn, og refererte til Kambodsja som «et lite land med et stort hjerte». Som det første Sørøst-asiatiske landet som åpnet grenser uten restriksjoner, takket han den kongelige regjeringen i Kambodsja for å ha tatt ledelsen. Han bekreftet at landet er klar til å ønske alle velkommen.

Han ba tidligere om gjenåpning av grensen og sa at turisme utgjorde omtrent 20% av økonomien før pandemien. De kinesiske innbyggerne vil ikke kunne reise før andre eller tredje kvartal 2022. Derfor er det behov for å målrette alle internasjonale markeder.

Han demonstrerte at den eneste måten å tiltrekke internasjonale besøkende på er å fjerne restriksjonene og begrensningene for gjenåpning av hele landet.

For å støtte sin argumentasjon, observerte han hvordan mer enn hundre land over hele verden er klare til å motta fullt vaksinerte besøkende, som;

  • Thailand
  • Costa Rica, og
  • Kroatia

Folk har nå frihet til å velge hvor de skal reise og ta ferier. Det betyr at de bare vil reise til Kambodsja hvis landet fremmer gunstige forhold.

Kambodsjas vaksinasjonsstatus

For tiden er Kambodsja det 11. mest vaksinerte ikke-europeiske landet globalt. Det er også der alle voksne har fått vaksinasjonen. Phnom Penh er den mest vaksinerte hovedstaden, med mer enn 95 % av innbyggerne som får minst én dose.

Etter at grensen gjenåpnes for fullt vaksinerte utlendinger, er den generelle forventningen foryngelse i reiselivsnæringen. Kambodsja har så mye å tilby som en av Asias største attraksjoner, men pandemien tvang en nedleggelse som gradvis kuttet alle inntekter.

Den vellykkede gjenåpningen bærer gode nyheter ettersom det vil være første gang at nye Hyatt Regency Phnom Penh åpner dørene for gjester etter lanseringen i januar. Herman Kemp, hotellets daglige leder, uttrykte sin takknemlighet for tilgangen til vaksiner.

Han er overbevist om at siden 99 % av personalet har full vaksinasjon, er de i den beste posisjonen til å implementere strenge hygienetiltak som forberedelse til den forventede økningen i internasjonale besøkende.

For å sitere ham: “Hvis Kambodsja fortsetter på den nåværende vaksinasjonsbanen, vil vi mest sannsynlig bli det første landet i Sørøst-Asia som åpner for turister”.

“Når det skjer, ser jeg frem til å ønske internasjonale gjester velkommen til vår vakre eiendom og vise dem alt denne fantastiske byen har å tilby.”

Gjenåpningsstrategien

Kambodsjas gjenåpningsprosess har faser, som starter med Koh Kong-øyene i Gulf of Thailand og Sihanoukville-provinsene.

Alle reisende som planlegger å besøke må presentere bevis på at;

  1. De har full vaksinasjon
  2. Resultater fra en gyldig PCR-test, og
  3. Et bekreftet forhåndsbestilt hotell eller overnatting.

Etter å ha oppholdt seg i fem dager, står de fritt til å flytte og besøke andre destinasjoner i landet.

Siem Reap-provinsen følger etter som den andre provinsen uten karantenebegrensninger. Etter et 5-dagers opphold kan reisende bevege seg fritt.

Direktøren for Phare, The Cambodian Circus , Said Dara Huot, er optimistisk på at Kambodsjas strategier for å dempe pandemien har mye å lære oss. Han bemerker at for tiden har landet den mest vaksinerte befolkningen i regionen, som rangerer høyt i verden.

Folkets tilpasning til den nye normalen og å lære hvordan de skal takle COVID bidro betydelig til å eliminere obligatoriske tiltak som tvinger nedleggelse av bygninger, markeder og lokalsamfunn.

De som tester positivt kan isolere, behandle og komme seg hjemme uten stigma. Den totale gjenåpningen av grensen er befriende, og de rasjonelle strategiene vil for alltid forbli som en casestudie om hvordan Kambodsja manøvrerte pandemien.

«Vi ser frem til å ta imot internasjonale besøkende med åpne armer. Phare Circus Artists hadde sin premiereforestilling i Frankrike med full stående applaus. Vi vil ønske turister og artister velkommen igjen med en stående applaus til deres opptreden som er muliggjort av strategiene til regjeringen i Kambodsja i håndteringen av Covid.»

Legg igjen en kommentar