Kenya Visum FAQ

Kenya har allerede gjenåpnet sine grenser for internasjonale turister og forretningsfolk. Du kan endelig planlegge turen for å utforske den rike kulturen, dyrelivsafariene og sandstrendene ved kysten i behagelig vær.

Det er viktig å merke seg at siden 1. januar 2021; det er ikke mulig å få visum ved ankomst. Alle visumsøknader bør være før du kommer, da du må fremvise e-visumet ved innreise.

Generelle spørsmål

Trenger jeg visum for min ferie i Kenya?

Ja, alle reisende som reiser inn i Kenya krever visum. Barn under 16 år trenger imidlertid kun å vise frem legitimasjon.

Hva er gyldighetsperioden for e-visumet?

Kenya e-Visa er gyldig i tre måneder, fra og med når du mottar visumet. Du kan kun bo i Kenya i maksimalt 90 dager fra ankomstdatoen hvis du besøker for reiseliv eller forretningsformål.

Hvis du ønsker å reise ut og returnere til Kenya før de 90 dagene, trenger du et nytt visum andre gang. Du kan imidlertid ikke søke om dobbeltvisum mens du fortsatt er i Kenya, så du må søke mens du er utenfor Kenya selv om det gjeldende visumet fortsatt er gyldig.

For et transitt-e-visum kan du oppholde deg i opptil 72 timer.

Hvilken visumtype trenger jeg for å komme inn i Kenya?

Hvis du planlegger å bli i Kenya i mindre enn 90 dager, kan du søke om e-visum online. Du vil motta en lenke via e-posten du brukte i søknaden din. Det er best å skrive ut to eller flere kopier siden du må presentere en kopi ved innreise.

Hvis du planlegger å bli lenger enn 90 dager, må du søke om et fysisk visum. Dette gjelder også hvis du ikke klarte å oppfylle kravene til e-visumet.

Du kan søke om et fysisk visum ved den kenyanske ambassaden, men det er dyrere og har en mer kompleks søknadsprosedyre.

Når bør jeg sende inn søknaden min om et Kenya e-visum?

Din e-Visa-søknad vil få godkjenning tre måneder til forventet ankomstdato, selv om du søker tidligere. Det er imidlertid lurt å sørge for at du sender inn søknaden din minst tre dager før ankomstdatoen.

Trenger barn også å søke om e-visum?

Barn under 16 år trenger ikke søke om e-visum. De trenger kun å fremvise gyldige identifikasjonsdokumenter og en returbillett ved ankomst.

Fra 17 år og oppover vil den enkelte trenge et e-visum og et gyldig pass. Visumavgiftene er de samme som for voksne.

Kan jeg utvide mitt e-visum til Kenya?

Ja, du kan bare forlenge e-visumperioden én gang, fra 90 til 180 dager. Du må besøke immigrasjonstjenestens hovedkvarter i Nairobi for å gjøre det.

Jeg har visumet mitt, er det noe annet jeg bør gjøre?

E-postbekreftelsen vil ha en lenke til visumet, som du deretter laster ned og skriver ut. Du trenger bare å vise frem en kopi med passet når du ankommer.

Vil koronaviruset (Covid-19) påvirke min reise til Kenya?

Før du reiser, er det viktig å bekrefte om du overholder alle COVID-19-reglene i Kenya. Avhengig av den kenyanske regjeringens direktiver , endres de fra tid til annen.

Selv om den kenyanske regjeringen ikke krever bevis på vaksinasjon, trenger du et COVID-19-testsertifikat. Covid-19 PCR-testen bør være 96 timer eller mindre før avreise til Kenya.

Barn under fem år er unntatt fra denne testen.

Spørsmål om visumsøknaden

Hvor søker jeg om mitt Kenya-visum?

Hvis du kommer fra Storbritannia eller et annet europeisk land, sender du kun inn visumsøknaden din online .

Er gruppeapplikasjoner tillatt?

Det er ikke et krav å sende inn en gruppesøknad, men det vil spare deg for for mye repetisjon siden informasjonen er lik. Hver person betaler visumavgiften individuelt.

Hvilke detaljer trenger jeg for søknaden?

Etter å ha oppgitt grunnleggende informasjon på visumsøknadsskjemaet, må du laste opp et passbilde og en passskanning.

Tilleggsinformasjonen du trenger inkluderer:

  • Bestillingsbekreftelse fra et feriested, hotell eller overnattingssted eller et invitasjonsbrev fra en kenyansk innbygger eller selskapet du skal besøke der det er aktuelt
  • Detaljer om retur- eller videreflyvningen for transittvisum
  • Hvis du bor hos familie eller venner, ta et bilde eller skanning av vertens ID eller pass

Hva koster søknaden om visum til Kenya?

Et enkeltvisum til Kenya koster 130 EUR, uten ekstra transaksjonskostnader. Denne prisen inkluderer konsulære avgifter, søknadskostnader og moms.

Hva er betalingsmåtene for mitt visum?

Du kan fullføre online betalingen via MasterCard, Visa eller American Express.

Hvordan og når bør jeg motta visumet mitt til Kenya?

Etter at du har sendt inn søknaden din, vil du motta en bekreftelses-e-post. Du bør motta visumet ditt om omtrent åtte dager, men det kan ta lengre tid siden vurderingsprosessen er manuell.

Ved godkjenning vil du motta en SMS-varsling og en e-post med en lenke til visumnedlastingssiden.

Må jeg besøke ambassaden eller konsulatet når som helst?

Nei, du vil bare gjøre det hvis du planlegger å bli i Kenya i mer enn 90 dager eller hvis nettsøknaden din mislykkes.

Må jeg ha en hotell- eller flybekreftelse før jeg søker om visum?

Ja, du må presentere en bestillingsbekreftelse fra et hvilket som helst overnattingssted eller vertens adresse hvis du bor sammen med venner eller familie. Du trenger også detaljene for en retur- eller videreflyvning når du søker om visum.

Jeg er ikke sikker på min eksakte ankomstdato i Kenya; Er det et problem?

Hvis ankomstdatoen din er forskjellig fra den du angav på søknadsskjemaet, er det greit om den faller mellom 30-60 dager fra forventet ankomstdato.

Du kan ankomme inntil 30 dager før eller 60 dager etter datoen du fylte ut.

Spørsmål angående visum

Kan jeg bruke visumet mitt til å drive forretninger eller jobbe i Kenya?

Nei, du trenger en spesiell arbeidstillatelse fra ambassaden for å jobbe i Kenya. Hvis du er på forretningsreise, må du angi dette i søknadsskjemaet. Hvis arbeidsgiveren din er utenfor Kenya, kan du bare drive virksomhet i Kenya for et forretningsvisum.

Hvordan presenterer jeg mitt bilde eller passskanning?

Når betalingen er fullført, vil en opplastingsside dukke opp. Du kan laste opp bilde i passstørrelse og passskanning i alle filformater.

Bør jeg søke om et nytt visum hvis jeg får et nytt pass etter å ha sendt inn søknaden min?

Ja, visumet ditt knytter seg nøyaktig til passet ditt og passnummeret du brukte i søknaden. Hvis du får en ny tillatelse, sørg for at du søker om et nytt visum.

Endre eller avbryte en applikasjon

Jeg gjorde noen feil ved å fylle ut søknadsskjemaet; Hva gjør jeg?

Når innsendingen er vellykket, er det umulig å justere eller endre noen detaljer. Eventuelle feil kan føre til avslag på ugyldiggjøring av visum, men du kan søke om nytt visum i et slikt tilfelle.

Hvis du oppdager feil etter å ha fått visumet ditt, er det best å søke om et nytt selv om det virker gyldig. Kenyanske myndigheter kan nekte deg adgang hvis informasjonen er feil.

Kan jeg endre eller avbryte søknaden min?

Når søknaden din blir behandlet, er det ikke mulig å kansellere den. Behandling skjer omtrent fem minutter etter betalingsbekreftelse.