Kenya visum gyldighet

Kenya er et vakkert afrikansk land, populært for sine berømte safariparker og viltreservater. De fleste besøkende liker å feriere i kystregionen, på de vakre sandstrendene og de fantastiske solnedgangene.

Hvis du har tenkt å besøke landet, vet at Kenya e-Visa er obligatorisk for enhver utenlandsk person som planlegger å besøke Kenya. Statsborgere fra mer enn 160 land med gyldig pass er kvalifisert for et kenyansk visum.

Noen nasjoner er fritatt for visum i opptil 90 dager, selv om de fleste er afrikanske land. De inkluderer:

Sør-Afrika (opptil 30 dager) Brunei Kiribati Lesotho
Barbados Bahamas Malaysia (opptil 30 dager) Namibia
Belize Botswana Malawi Nauru
Burundi Kypros Maldivene Uganda
Dominica Eswatini Papua Ny-Guinea Rwanda
Etiopia Gambia Saint Kitts og Nevis San Marino
Fiji Ghana St. Vincent og G. Saint Lucia
Grenada Solomon øyene Samoa Seychellene
Mauritius Jamaica Sierra Leone Singapore
Sør-Sudan Tanzania Tonga Trinidad og Tobago
Tuvalu Vanuatu Zambia Zimbabwe

Nasjonaliteter som krever henvisningsvisum

Statsborgere fra visse nasjonaliteter krever et henvisningsvisum, inkludert:

Afghanistan Armenia
Irak Kosovo
Libanon Libya
Palestina Somalia
Syria Tadsjikistan
Jemen

Kenya e-visum

Kenya e-Visa er akseptabelt ved alle inngangspunkter til Kenya. Når du presenterer e-visumet til en immigrasjonstjenestemann, får du et besøkspass knyttet til passet ditt.

Siden 1. januar 2021 må alle besøkende skaffe seg et e-visum før ankomst. Visum ved ankomst utstedes ikke lenger i Kenya eller på noen ambassade eller konsulat.

Som statsborger fra et kvalifisert land gir e-Visa deg en enkelt inngang for turisme eller forretningsformål. For barn under 16 år trenger du kun å fremvise identifikasjonsdokumenter ved innreise uten å søke om visum.

Gyldighetsperioden på visumet angir varigheten du har lov til å oppholde deg i Kenya. Uavhengig av ankomstdatoen du oppga på visumsøknaden, og maksimal oppholdstid starter fra den eksakte ankomstdatoen.

Gyldighetsperiode for Kenya-visumet

Kenya e-Visa er gyldig i nøyaktig tre måneder, avhengig av når du sendte inn visumsøknaden. Når du har fått godkjenning, må du gå inn i landet innen denne perioden. Hvis du ikke bruker visumet, blir det ugyldig, så du må søke om et nytt online.

Hvis du har tenkt å reise til Kenya flere ganger regelmessig, kan du velge mellom et enkelt-innreise- og et Kenya-visum med flere innreiser.

De fleste forretningsfolk foretrekker visum for flere innreiser siden det ikke er behov for en ny visumsøknad før hver reise. Søknadsprosessen er imidlertid mer kompleks og tar lengre tid.

 1. Single Entry Visa

Single Entry Visa gir deg adgang til Kenya for korte perioder, enten for forretninger eller turisme. Gyldighetsperioden er kun tre måneder, men hvis du reiser til nabolandet Uganda og Tanzania, vil du ha tillatelse til å reise inn i Kenya igjen i løpet av de tre månedene.

Krav for et enkelt innreisevisum

 • Et gyldig pass med minst seks måneder til utløp og tre påfølgende blanke sider
 • Et nylig farget fotografi i passstørrelse
 • Visumavgift på £74,95 per person

Ytterligere vedlegg

 • Hvis visumet er for turistformål, trenger du bevis på hotellbestillingsbekreftelse og en returbillett som angir ankomst- og avreisedato, avreisested og flynummer.
 • Hvis du er på forretningsreise, sørg for at du har et invitasjonsbrev fra et selskap eller en forretningsenhet, en kopi av selskapets registrerings- eller stiftelsesbevis og en ID-kopi av brevets underskriver.
 • Hvis du besøker familie, trenger du et invitasjonsbrev fra dem, vertens offisielle identifikasjonsdokument og en returbillett som angir ankomst- og avreisedato, avreisested og flynummer.
 1. Transitvisum

Kenya Transit Visa tillater en enkelt innreise og er gyldig i opptil 72 timer. Men hvis du ankommer Jomo Kenyatta flyplass gjennom en internasjonal flytur, holder deg innenfor det internasjonale transittområdet og drar på et internasjonalt fly, trenger du ikke søke om transittvisum.

 1. Visum for flere innreiser

Gyldighetsperioden for et visum med flere innreiser er mellom seks måneder og et år. Det er mest fordelaktig for besøkende og forretningsfolk som kommer inn i Kenya mange ganger i året. Direktøren for immigrasjonstjenester i Nairobi er ansvarlig for godkjenningen, som tar omtrent én til to uker.

For å få dette visumet trenger du et offisielt brev fra din arbeidsgiver eller bedrift som spesifiserer varigheten av oppholdet.

Krav for et flerinnreisevisum

 • Et gyldig pass med minst seks måneder til utløp og tre påfølgende blanke sider
 • Et ikke-refunderbart gebyr på £8,1 ($11)
 • Visumgebyr på £223 ($101)
 • Et nylig farget fotografi i passstørrelse
 • Et offisielt brev fra arbeidsgiveren eller selskapet som angir årsakene til flere besøk og visumets gyldighetsperiode
 • Invitasjonsbrev fra organisasjonen du skal besøke eller fra verten din. For studenter, et anbefalingsbrev fra skolen eller arbeidsgiveren for å angi årsakene til besøket.
 • Ditt visumsøknadsbrev
 • Bevis på ansettelse som din personal-ID eller en kopi av kontrakten din
 • Tre nylige visum for én eller flere innreiser
 1. Henvist visum

Hvis du er statsborger av nasjonalitetene oppført i den andre tabellen, trenger du et henvisningsvisum for å komme inn i Kenya. Direktøren for immigrasjonstjenester i Nairobi er ansvarlig for visumgodkjenningen.

Henviste visum tar lengre tid å behandle, så det er best å søke minst fire uker før den planlagte reisedatoen.

Maksimal lengde på opphold i Kenya tillatt av e-visum

Besøkende som kommer inn i Kenya har tillatelse til å bo i maksimalt 90 dager, fra ankomstdatoen. Disse 90 dagene bør være på en enkelt reise for et enkeltvisum.

Hvis du forlater Kenya før de 90 dagene, utløper visumet automatisk, så du trenger et nytt hvis du ønsker å returnere innen samme periode.

Forlengelse av maksimal oppholdstid i Kenya

Etter standard 90-dagers gyldighet, kan du bare forlenge besøket en gang, opptil 180 dager. Forlengelsen er imidlertid ikke garantert, da avgjørelsen utelukkende avhenger av immigrasjonsmyndigheten i Kenya.

Gyldigheten til Kenya-visumet kan utløpe for tidlig

Det er noen tilfeller der visumets gyldighet utløper før standard 90 dager. Passet ditt kan for eksempel være mindre enn seks måneder fra ankomstdatoen, eller det er mistanke om at du ikke har oppfylt visumkravene.

Det er derfor avgjørende å følge de riktige prosedyrene, sørge for at du sender inn gyldige dokumenter og overholde de lokale myndighetene når du ankommer Kenya.

Ved ankomst vil immigrasjonstjenestestemplet på passet ditt indikere den siste datoen du må forlate landet.

Ytterligere merknader

 • Visumbehandlingsgebyret kan ikke refunderes
 • Eventuelle ufullstendige søknader vil ikke bli godkjent
 • Å ha et e-visum gir deg ikke den ultimate autoriteten til å reise inn i Kenya, selv om det er gyldig. Immigrasjonsoffiseren ved innreisestedet kan nekte deg tillatelse til å reise inn i Kenya hvis du ikke oppfyller immigrasjonskravene eller hvis din tilstedeværelse er i strid med nasjonale interesser.
 • Hvis du driver en forretning eller får jobb uten nødvendig pass eller tillatelse, er det straffbart.
 • Du må få visum før innreise til Kenya, ikke ved ankomst
 • Sørg for at du skriver ut kopier av e-visumet ditt for å vise frem ved innreise
 • Godkjenningsprosessen tar minst to virkedager for å sikre at du sender inn søknaden i tide
 • Hver voksen som besøker Kenya må sende inn en e-Visa-søknad via sin e-Visa-konto. Hvis du har barn, kan du bruke kontoen din til å sende inn søknader.
 • Behandlingen av visumsøknaden skjer en måned før forventet ankomstdato, selv om du søker tidligere.
 • Gyldighetsperioden begynner når visumet blir godkjent, ofte åtte dager etter innlevering eller fire dager i hastesaker
 • Det er spesifikke COVID-19-tiltak og krav for internasjonale besøkende; sørg for at du får oppdatert informasjon her