Sri Lanka gjenåpner grensene for internasjonale besøkende

Det er aldri et bestemt tidspunkt å planlegge for turistreiser; enhver dag eller måned er perfekt!

Du jobber kanskje under press så; du ønsker å komme vekk fra de sprø fristene. Eller du kan ønske deg litt kvalitetstid med å slappe av i hengekøyen og gi slipp på all angst. Uansett hva grunnen din er, er Sri Lanka den ultimate destinasjonen å være.

Heldigvis er det nå offisielt at øylandet er tilbake på kartet for internasjonal turisme. Sri Lankas internasjonale flyplasser og grenser er også åpne. Gjenåpningen kommer etter at regjeringen opphevet reiseforbud og sperring.

Sri Lanka byr på mange unike turistmål å besøke. Du kan for eksempel boltre deg på sandstrendene eller vurdere å se mosaikklandskap og dyreliv.

Selv når du planlegger å reise, er det lurt å huske at pandemien langt fra er over. Helsen din kommer først; du må beskytte deg selv. Så nå er spørsmålet, setter du karantene eller ikke?

Mange land har satt på plass skritt for hvordan de skal håndtere internasjonale ankomster. Øystaten har også en “bioboble” som en måte å hindre viruset i å spre seg.

Hva er en bioboble?

En bioboble er en ordning som begrenser interaksjonene til kun Covid-19-frie personer.

Ofte er det et arrangement for store grupper av mennesker som ankommer et bestemt sted. Bioboblen kan bety bevegelsesbegrensninger, noen ganger innenfor en B&B.

I de fleste tilfeller kan det være regelmessige Covid-19-tester for å sikre at boblen forblir Covid-19-fri.

Hvordan fungerer Sri Lanka Bio Bubble?

Sri Lankas bioboble lar reisende bevege seg innenfor staten. Du må imidlertid følge sikkerhetsprotokollene. Det er ingen begrenset tid som en turist må oppholde seg i landet.

Det ville hjelpe om du fulgte bioboblereglene de første fjorten dagene av oppholdet. Etter to uker står turister fritt til å samhandle med lokalsamfunnene.

Igjen, hvis du trenger et “bedre” hotell, flytt i henhold til Sri Lankas Tourism Ministry Booklet . Det betyr at en turist på en kort tur kun får bo på hotellet hele turen. Men turister som besøker i lengre perioder vil flytte til hotell etter eget valg hvis de ønsker det.

Reglene for “Bio Bubble”

Sri Lanka er blant de få asiatiske statene som tillater ankomster uten strenge karantenetiltak.

Men turister har i hovedsak ikke friheten til å dra dit de måtte ønske. Sri Lankas biobobler-konsept tillater turister å reise rundt på øya så lenge de:

  • Bo på et av de 52 godkjente hotellene av Sri Lankas turistdepartement. Disse hotellene har nivå 1 “Trygt og sikkert”-klassifisering.
  • Besøk steder godkjent som “trygge” av myndighetene, eskortert av en sertifisert reiseleder . For eksempel trenger Royal Botanic Gardens turister som kommer inn som en gruppe eller ledsaget av en guide.
  • Bruk selvstendige transportmidler for hver turistgruppe, arrangert av en turoperatør.
  • Avstå fra å samhandle med lokalbefolkningen og andre grupper av turister

Viktig melding når du reiser til og fra Sri Lanka

Vaksinasjon

Reisende som har mottatt full Covid-19 jab vil ikke gå i karantene ved ankomst eller ta en dag 01 PCR-test. Andre uten vaksinasjon må gjøre en dag 01 PCR-test og karantene på et sertifisert hotell.

Alle ankommende turister må følge Covid-19 forebyggende operasjonelle retningslinjer.

Barn i alderen 12 til 18 år som reiser til Sri Lanka i løpet av to uker etter å ha mottatt det første Pfizer-stikket, vil bli ansett som fullt stikk.

COVID-19-testing for barn

Ankommende reisende i alderen tolv år og eldre må ha et negativt Covid-19 PCR-testresultat. Testen må teste 72 timer før ombordstigning og rapporten skrives på engelsk.

En PCR-test er ikke obligatorisk for alle. Reisende som har hatt virusinfeksjonen de siste tre månedene kan ankomme med covid-frie Rapid Antigen-testresultater. Det vil hjelpe å gjøre testen 48 timer før avgang.

I tillegg til det bør de komme med et diagnosekort for å bevise infeksjonshistorien. Positive PCR- eller Rapid Antigen Test-rapporter er tillatt (på engelsk).

Gjennomreise

En passasjer har 16 timer på seg til å reise gjennom Sri Lanka. Du må ha en bekreftet videregående flyvning på Bandaranaike internasjonale lufthavn.

Helseerklæringen

Passasjerer som ankommer en hvilken som helst flyplass i Sri Lanka må fylle ut det elektroniske helseerklæringsskjemaet personlig. Før de går ombord skal de laste opp nødvendige dokumenter, for eksempel vaksinasjonsjournaler. De bør ha en QR-kode i myk eller papirkopi ved ankomst.

Du kan sende inn ditt elektroniske helseerklæringsskjema på https://airport.lk/health_declaration/index .

For flere retningslinjer for helsedepartementet i Sri Lanka, klikk her .

Ekstra tips

  • Alle reisende må få et online visum da det er blant de essensielle dokumentene du trenger. Last også ned Visit Sri Lanka-appen på din digitale enhet, som brukes til kontaktsporing. Appen lagrer også testresultatene og overnattingsbestillingene dine.
  • Sri Lanka har mildere Covid-19-regler, i motsetning til land som Hong Kong. Mens du er på “bioboble”-planen, kan du bruke fasiliteter som treningsstudioer, bassenger og salonger.
  • Avhengig av oppholdsperioden kan du gjennomgå hyppige Covid-19-tester; minst to ganger.
  • Husk at du må betale 12 USD for helseforsikring. Du trenger også 40 USD ekstra for hver Covid-19-test du gjør.
  • Å bruke masker og opprettholde sosial avstand er obligatorisk for alle. Brudd på disse protokollene kan føre til en bot på 10 000 LKR eller risikere seks måneders fengsel.

Legg igjen en kommentar