Sri Lanka visum

Sri Lanka er et allsidig reisemål for reisende fra hele verden. Med utmerket vær året rundt, eldgamle templer og kirker, kryddermarkeder, strender og turstier, er det alltid mye å gjøre når du besøker dette utrolige reisemålet. Her er de viktigste tingene du trenger å vite om Sri Lanka-visumet for å planlegge reisen.

Sammendrag

Kravtype

Obligatorisk for alle reisende

Målet med reisen

Turisme, næringsliv, transitt

Gyldig

6 måneder etter utstedelse; 30 dager etter ankomst Forlengelse: 90 dager etter første ankomst.

Inn-/utkjøring

Turistvisum: dobbelt

Forretningsvisum: flere

Transittvisum: singel

Behandlingstid

Standardbehandling: Inntil 3 virkedager

Hastebehandling: opptil 23 minutter

Koste

Turistvisum: 99 USD

Forretningsvisum: USD 99

Transitvisum: gratis med bevis på viderereise

Påføringsmetode

Første søknad: Kun online

Utvidelsessøknad: Sri Lankas immigrasjonsavdeling i Colombo eller autorisert agent

Betalingsmetode

Visa, Mastercard, American Express, PayPal

 

 

Hva er Sri Lanka visum?

Den elektroniske reiseautorisasjonen (ETA) for Sri Lanka er et nytt nettbasert system for å motta godkjenning for å besøke Sri Lanka. Det er ingen pass, dokumenter eller fotografier som trengs for å søke om ETA. Det er en godkjenningsmelding som du viser når du lander på Sri Lanka for innreiseklarering av immigrasjonsmyndighetene.

Typer Sri Lanka-visum

Kortbesøksvisum er den vanligste typen Sri Lanka ETA. Den er egnet for turisme, fritid og avslapning, besøk av venner eller slektninger, medisinsk behandling og deltakelse i sportsbegivenheter. Business Visa er også ganske vanlig for besøkende som deltar på møter, workshops, symposier, konferanser eller tilbringer en måned i et treningsprogram på Sri Lanka eller deltar i kunst, musikk, dans eller religiøse arrangementer. Til slutt får reisende som må reise gjennom Sri Lanka til et annet reisemål et transittvisum.

Krav for Sri Lanka-visum

Dette er de grunnleggende kravene for å søke om en Sri Lanka ETA:

 • Et pass med minst 6 måneders gyldighet igjen
 • Et gyldig debet- eller kredittkort for betaling av søknadsgebyret
 • En regelmessig brukt e-postadresse for registrering
 • En bekreftet 14-dagers hotellbestilling
 • 2 forhåndskjøpte PCR-tester utført ved ankomst
 • Obligatorisk Covid-19 forsikring

Ved ankomst må du fremvise følgende dokumenter til immigrasjonsmyndighetene for godkjenning:

 • Passet ditt
 • En trykt kopi av ETA
 • Bevis på tilstrekkelige midler til å finansiere oppholdet
 • Bevis på viderereise, for eksempel retur- eller utreisebillett hvis du reiser gjennom Sri Lanka

Hvem trenger et Sri Lanka-visum?

Alle voksne som besøker Sri Lanka trenger visum, og barn over 16 år som har passet sitt. Barn under 16 år som reiser under foreldrenes eller foresattes pass kan reise med foreldrenes utstedte ETA-visum.

Hvor lenge varer et Sri Lanka-visum?

Hver ETA er gyldig i 6 måneder etter søknad og maksimalt 30 dager per besøk, med mulighet for forlengelse i opptil 90 dager etter din første ankomst til Sri Lanka. Imidlertid lar turist-ETA deg gå inn og ut av landet to ganger, mens en forretnings-ETA tillater flere inn- og utreiser. På den annen side tillater transitt ETA bare en enkelt avkjøring, og mellomlandingen din på Sri Lanka kan ikke overstige 48 timer.

Hvor lang tid tar det å få et Sri Lanka-visum?

Det tar omtrent 15 til 20 minutter å søke om Sri Lanka-visum online. Skriv inn fullt navn slik det står på passet ditt, passnummer, fødselsdato og -land, nasjonalitet, kjønn, bosted, utstedelse og utløpsdato for passet og formålet med besøket. Inkluder mindreårige som reiser under passet ditt eller send inn en separat søknad for barn over 16 år med passet deres.

Når skjemaet er fullført og du foretar betalingen, tar det opptil 3 dager før myndighetene vurderer søknaden din om Sri Lanka ETA. Hvis godkjent, vil du motta en e-postbekreftelse som inneholder din ETA, som du bør skrive ut og oppbevare sammen med dine andre reisedokumenter. For den raskeste behandlingstiden, søk om Sri Lanka-visumet ditt minst 20 virkedager før ankomstdatoen din, fordi behandlingen kan være tregere i turistsesongene.

Hvor mye koster et Sri Lanka-visum?

Turist- eller kortreisevisum koster USD 99 per søknad. Du kan betale visumavgiftene for Sri Lanka med Visa, Mastercard, American Express eller PayPal. Sørg imidlertid for at kortene dine kan foreta internasjonale nettbetalinger først for å unngå ulemper. Hvis du trenger et transittvisum, er det ingen avgift, men du må fremlegge bevis på transitt, for eksempel retur- eller utreisebillett. Det er heller ingen gebyr for visumsøknader for barn under 16 år som reiser under foreldrenes eller foresattes pass.

Ekstra tips

 • Visum ved ankomst er fortsatt suspendert. Tidligere kunne reisende få Sri Lanka-visum ved ankomst, men det var kun tilgjengelig på Bandaranaike internasjonale lufthavn i Colombo. Det innebar ofte å vente i mange timer på behandling, og etter en lang flytur til Sri Lanka kan det være svært upraktisk. Som et resultat er bare elektroniske ETA-søknader akseptable i dag.
 • Du trenger en hotellbestilling før du søker om ditt Sri Lanka ETA-visum, men en flybestilling er ikke obligatorisk for søknaden.
 • For transittreisende bør det ideelle flyet ditt være innen 10 timer etter ankomst til Sri Lanka. Bekreft transittiden med flyselskapet ditt før du bestiller flyreisen.
 • Hvis du forlater Sri Lanka før 30-dagers grensen er over og ønsker å returnere på samme visum, gir myndigheten deg de resterende dagene på ditt forrige besøk. Dette kan tillate deg å bli litt lenger på ditt neste besøk til Sri Lanka.
 • Tenk deg at du ønsker å reise til Sri Lanka for arbeid, utdanning, journalistikkrelatert arbeid, NGO-arbeid eller politiske møter eller konferanser. I så fall må du søke om et tradisjonelt visum gjennom Sri Lankas ambassade.
 • Hvis din elektroniske ETA-søknad av en eller annen grunn mislykkes, vil du få en henvisning til Sri Lankas ambassade eller utenlandsmisjon for å anke eller søke på nytt. ETA-søknadsgebyret ditt kan imidlertid ikke refunderes og kan ikke overføres, så du må betale på nytt for et tradisjonelt ambassadevisum.
 • Vær oppmerksom på det elektroniske søknadsskjemaet og fyll ut opplysningene dine riktig. Hvis du sender inn din Sri Lanka ETA-søknad og finner feil, må du søke på nytt og betale servicegebyret på nytt.
 • På grunn av Covid-19-regelverket må besøkende til Sri Lanka gjennomgå en PCR-test før reise og obligatorisk karantene ved ankomst. Du kan velge fra en liste over 188 godkjente “Trygge og sikre” hoteller og gjestehus for karantene, som er tilgjengelig sammen med andre reiseprotokoller på den offisielle Sri Lanka reisesiden her .
 • Det er ingen risiko for gul feber på Sri Lanka, men reisende krever sertifikat for å reise til Sri Lanka. Men hvis du allerede har en, er det ikke nødvendig med et booster-skudd før du reiser til Sri Lanka, ettersom gulfebersertifikater nå er gyldige livet ut.

 

Søk om ditt Sri Lanka-visum i dag

Turen din til den paradisiske øya Sri Lanka er bare noen få klikk unna. Klikk her for en rask, enkel visumsøknad til Sri Lanka i dag.