Tanzania visum

Tanzania er det ideelle reisemålet for safarielskere, som ligger i den østlige delen av Afrika. De fleste besøker landet på grunn av det vakre landskapet, strendene, nasjonalparkene og naturattraksjonene. Men før du besøker, trenger du et Tanzania-visum.

Fortsett å lese for å vite hvordan du søker om Tanzania Visa

Sammendrag

Type krav Obligatorisk for britiske statsborgere
Reiseformål Turisme (ferie) eller familiebesøk
Gyldighet Maks 30 dager
Mål Fastlandet Tanzania og/ Zanzibar
Prosesjonstid Normal – gjennomsnittlig 4 uker

Haster – gjennomsnittlig 2 uker

Koste £79,95 per person online.
Påføringsmetode Helt på nett
Betalingsmetode Betal med MasterCard, American Express eller PayPal uten transaksjonskostnader.

Om Tanzania Visa

Tanzania e-Visa er et dokument som er tilgjengelig elektronisk i PDF-format. Søknadsprosessen er enkel og rimelig.

Hvis du har irsk eller britisk statsborgerskap, trenger du et visum for å bestå passkontrollen i Tanzania ved ankomst. Barn trenger også visum. Turister trenger imidlertid ikke ta med passene fysisk til ambassaden fordi e-visumet overføres digitalt. Søk i stedet på nett ved å fylle ut et søknadsskjema, der du fyller ut;

1) Kontaktinformasjon

2) Reiseplaner

3) Passdetaljer

Tanzania e-visum er kun gyldig ved ankomst gjennom følgende destinasjoner:

 • Julius Nyerere internasjonale lufthavn
 • Kilimanjaro internasjonale flyplass
 • Mwanza internasjonale flyplass
 • Abeid Amani Karume internasjonale lufthavn
 • Grenseovergang Namanga – ved Kenia
 • Grenseovergang Tunduma – ved Zambia

Etter å ha ankommet et av stedene ovenfor, kan du fritt reise fra fastlandet Tanzania til øya Zanzibar og tilbake med båt eller fly.

Typer Tanzania-visum

 1. Vanlig/turist

Enhver tanzanisk misjon i utlandet kan utstede et visum. Hvis du er innehaver av et ordinært Visa, kan du skaffe deg et besøkspass på et hvilket som helst inngangspunkt for en viss periode.

Vanlig visum klassifisert i to typer;

 1. Enkeltreisevisum – Gyldig i tre påfølgende måneder med virkning fra utstedelsesdatoen og en maksimal oppholdstid på nitti dager.
 2. Reisevisum for flere innreiser – Det gir flere innreiser til landet. Gyldig i enten tolv eller seks måneder med virkning fra utstedelsesdatoen. Den har en maksimal oppholdstid på 120 dager, forutsatt at et enkelt besøk ikke overstiger nitti dager.
 1. Gratis Visa

Gratis Visa tillater en eller flere oppføringer til en innehaver av diplomatiske tjenester eller offisielt pass eller reisedokument fra anerkjent internasjonal organisasjon om offisielle plikter og pårørende.

Det utstedes også til en vanlig passinnehaver, som instruert av immigrasjonskommissæren på Zanzibar.

 1. Transitvisum

Tanzanias myndigheter kan utstede en transitt til utenlandske statsborgere for transitt til en annen destinasjon ut av Tanzania i ikke mer enn syv dager.

 1. Forretningsvisum

Business Visa er for utlendinger som ønsker å reise til Tanzania midlertidig i en periode som ikke overstiger tre måneder. Disse aktivitetene inkluderer;

 • Gjennomføre kort opplæring eller kurs
 • Spesielle oppdrag, f.eks. installasjon eller vedlikehold av maskiner og utstyr
 • Faglige oppdrag som revisjon eller rådgivning
 • Å drive lovlig forretningshandel i henhold til lovene i Tanzania.

Krav for Tanzania Visa

Generelt er de grunnleggende kravene for en tanzanisk visumsøknad;

 • Et skannet pass med seks måneders gyldighet
 • Minst en tom side på passet for Tanzania Visa-stempelet
 • En returbillett fra Kenya
 • Bestilling av overnatting
 • 2 Nylige identiske, to og to fargede pass, tatt nylig.

Det kan imidlertid hende du trenger et innreisevisum eller viderebillettskjema for en returbillett eller billett til en annen destinasjon.

For et Business Visa trenger du et brev fra selskapet som sponser deg i Storbritannia med firmabrevpapir som presenterer søkeren. Bedriften bør tydelig angi formålet med et besøk bør være tydelig oppgitt. Alle brev må vise en britisk postadresse.

Hvor lenge varer Tanzania Visa?

Tanzania e-Visa for britiske søkere er en enkeltinnreisegodkjenning med et tillatt maksimalt opphold på tretti dager. Storbritannias innbyggere kan bruke e-visumet for kortsiktige besøk for turisme og fritid. Visumet er gyldig i nitti dager fra utstedelsesdatoen.

Britiske statsborgere som ønsker å forlenge oppholdet i Tanzania er mer enn velkommen til å be om en visumforlengelse. De bør avtale en avtale med immigrasjonskontoret i Dar es Salaam før visumet deres utløper og fylle ut et visumforlengelsesskjema. Besøkende har to utvidelser med tre måneders mellomrom.

Hvor lang tid tar det å få Tanzania Visa?

Immigrasjonstjenesten i Tanzania har ingen garantier angående leveringstiden for visumet ditt. Gjennomsnittlig tid for Visa-godkjenning er fire uker. Det er imidlertid mulig å sende inn en hastesøknad, som har en gjennomsnittlig leveringstid på to uker.

Selv med hastesøknader er leveringstiden fortsatt ikke garantert. Noen Visa-byråer lover en leveringstid på under to uker, men hvert visumbyrå er avhengig av Tanzanias myndigheter.

Hvilke økonomiske kostnader bør jeg vurdere?

Visaet koster £79,95 per person, en totalpris som inkluderer alle konsulære avgifter, servicekostnader og skatter. I tillegg påløper du et tilleggsgebyr hvis du trenger en hastelevering som koster £17,50 per Visa. Du kan imidlertid enkelt, trygt og raskt foreta betalinger gjennom Visa, MasterCard, American Express eller PayPal uten transaksjonskostnader.

Ekstra tips

 • Før du søker om Tanzania Visa, må du bestille fly og overnatting. Du kan også trenge identifikasjonsdokumenter, reiserute, arbeidstillatelser, forretningstillatelser og invitasjonsbrev. Samle disse dokumentene som JPG eller PDF for enkel opplasting og presentasjon.
 • Av sikkerhetsmessige årsaker fungerer ikke bruk av debetkort utenfor Europa. For å ta ut penger eller betale med et debetkort i Tanzania, kontakt banken din for å aktivere kortet for bruk utenfor Europa. Du kan selv aktivere denne funksjonen ved hjelp av bankens mobilapp. Noen steder i Tanzania godtar ikke kredittkort; sørg derfor for at du har begge typer betaling.
 • Blir du syk eller på ferie er det praktisk å ha med seg apotek, inkludert; engangshansker, desinfeksjonsmiddel, sterile gasbind, saks og salve. Det er også godt å ha med seg insektmiddel og insektbittbeskyttelse.
 • Potensielle besøkende som ikke har reist til Tanzania og har et COVID-19-visumbevilgningsvarsel har en tre måneders visumforlengelse for å bli i landet.
 • Besøkende hvis visum har utløpt eller kommer til å utløpe og ikke kan forlate landet, kan få en gratis forlengelse på én måned. De bør besøke immigrasjonskontoret for å få forlengelsen. Hvis COVID-19-pandemien fortsetter og forlengelsen på én måned utløper, bør de gå tilbake til immigrasjonskontorene på Kurasini i Dar es Salaam for ytterligere instruksjoner
 • Alle passasjerer som kommer inn i Tanzania vil gjennomgå forbedret screening for COVID-19, inkludert en obligatorisk hurtigtest. Kostnaden for hurtigtesting er 17,75 pund per reisende som må betales kontant ved ankomst.
 • Tanzania krever at alle besøkende tar med et negativt COVID-19 PCR-testsertifikat ved ankomst. I tillegg må besøkende ta testen innen 72 timer før de kommer til Tanzania.
 • Til slutt må alle passasjerer som reiser til Tanzania fylle ut et online reiseovervåkingsskjema . Dette bør skje 24 timer før ankomst.

Få ditt visum i dag

Planlegger du en tur til Tanzania? Du kan søke om et Tanzania-visum via dette nettbaserte søknadsskjemaet selv for dine medreisende. For mer informasjon om visum, besøk Tanzanias immigrasjonsnettsted .