Vanlige spørsmål om e-visum til India

India er et av de største landene i verden, og strekker seg fra Himalaya-fjellene til Kerala tropiske. India, landet med forskjellige urter og krydder, strekker seg også fra den hellige Ganges til Thar-ørkenen.

India har en rik historie som går tilbake til mer enn 200 000 år.

Mer enn én milliard mennesker bor i India, noe som utgjør rundt 2000 etniske samfunn. Disse etniske gruppene snakker mer enn to hundre språk.

India er rikt på kultur, med mange turistattraksjoner å utforske. Noen av de mange attraksjonene er;

 • De fantastiske religiøse bygningene
 • Dyrereservat
 • De gamle ruinene
 • Kjærlighetssymbolet, Taj Mahal Agra
 • Eksotiske byer og mange flere

For å nyte de fantastiske attraksjonene som India tilbyr, trenger du et visum. Les videre for å lære hvordan du søker og får et India-visum.

Hva er et India-visum?

Det indiske visumet eller elektronisk reiseautorisasjon (ETA) er en digital reisetillatelse. Det er også kjent som et elektronisk visum eller e-visum da det gjelder på nettet.

Alle som reiser til India for turisme, forretningsmessige eller medisinske årsaker trenger visum. Uten det vil du ikke sjekke inn eller gå ombord på et fly til India.

Typene elektroniske visa inkluderer; e-turist, e-business og e-medisinsk. Det er også et fysisk visum i en klistremerkeform som et konsulært personale bruker på passet ditt.

Å søke om elektronisk visum er enkelt, raskt og rimelig. Det ville hjelpe om alle reisende brukte nettapplikasjonen.

Når bør jeg søke om India-visum?

Du kan søke om indisk visum noen måneder før avreise. Tidlig visumsøknad holder deg trygg mot endringer i reisedatoer. Men i hastende tilfeller kan du få visumet innen 48 timer, selv om det ikke er noen garanti for leveringstider.

Men så snart du har etablert et sted å bo når du besøker, søk om India-visum. Din innkvarteringsinformasjon er avgjørende for å fylle ut søknadsskjemaene.

Hvordan kan jeg søke om visum til India?

Søk og send inn visumsøknaden for India ved å følge disse trinnene;

 1. Bruk linken; https://indianvisaonline.gov.in/visa/ for å starte søknadsprosessen. Velg den indiske misjonen du har tenkt å søke om visum fra.
 2. Fyll ut søknadsskjemaet med riktige opplysninger og send det inn. Systemet genererer en applikasjonsidentifikasjon som du bør beholde for fremtidig bruk.
 3. Bestill time og betal. Hvis du ikke er klar til å planlegge en avtale, skriv ut en kopi av det innsendte skjemaet. Senere, når du er klar, besøk den berørte indiske misjonen og send inn utskriften, pluss støttedokumenter.
 4. Systemet vil gi deg en bestemt dato og klokkeslett hvis du planlegger en avtale.
 5. Systemet beregner også visum- og servicegebyrer. Du kan foreta betalinger ved hjelp av e-betalingssystemet.

Merk;

Elektronisk betaling er utilgjengelig for alle indiske oppdrag i utlandet. Send derfor søknaden og gebyrene til misjonen eller et outsourcingbyrå.

Krav til visumsøknad

 • Hver reisende, inkludert mindreårige barn, må ha pass.
 • Passet ditt må vise at du har EU- eller norsk statsborgerskap eller noen av disse nasjonalitetene
 • Ha et gjeldende visum hvis gyldighet er mer enn seks måneder
 • Passet må ha to blanke sider
 • Et nylig digitalt bilde

Du kan ankomme en av følgende havner med et India-visum;

 1. Chennai (Madras)
 2. Mormugao (Goa)
 3. Nye Mangalore
 4. Kochi (Cochin)
 5. Mumbai (Bombay)

For å sjekke listen over flyplasser, kan du ankomme med visum til India, klikk her.

Hvor lenge er et visum til India gyldig?

Siden 2019 har gyldighetsperioden for e-turist- og e-businessvisum vært 365 dager. Begge passene garanterer deg et ubegrenset antall turer til India.

365 dagers gyldighet betyr imidlertid ikke at du blir i landet i et helt år. Gyldighetsperioden er 365 dager, men maksimal oppholdstid er som følger;

E-turistvisumet

Et e-turistvisum tillater maksimalt opphold på 180 dager for passholdere i Canada, USA, Storbritannia og Japan. Statsborgere av andre nasjonaliteter kan oppholde seg i maksimalt 90 dager sammenhengende.

Du kan bare bruke e-turistvisumet til å besøke familie og venner, og for turistformål.

Merk;

På grunn av pandemien har alle turistvisum en gyldighet på 120 dager. De tillater en enkelt innreise med maksimalt 30 dagers opphold i India.

E-Business Visa

Et e-business-visum gir deg ubegrensede reiser til India, men en maksimal oppholdstid på 180 dager. Du kan imidlertid søke om forlengelse av oppholdsperioden på FRRO-kontoret. Gjør det før du når den 160. dagen.

E-medisinsk visum

Et e-medisinsk visum har en gyldighet på 60 dager fra ankomstdatoen til India. Datoen du ankommer og datoen fylt ut på søknadsskjemaet skal stemme overens.

Du kan reise til India to ganger innen 60 dager. Imidlertid må avreisedatoen falle innenfor 60-dagene.

Hvor lang tid tar det å skaffe et visum til India?

Etter å ha søkt om et India-visum, vennligst vent i gjennomsnitt fire dager før det behandles. Noen byråer kan imidlertid hjelpe med å fremskynde prosesjonstiden til 48 timer for et hastevisum. Husk at leveringstidene ikke er garantert.

Hvordan sjekker jeg om visumet mitt er gyldig?

For å sjekke statusen til e-visumet ditt, besøk https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry .

Du må oppgi søknads-ID, som tidligere er sendt i bekreftelsesteksten. Applikasjons-IDen består av 12 tegn. Du trenger også passnummeret ditt.

Hvor mye koster India-visumet?

Prisene for visumsøknad avhenger av visumtypen og byrået, og det kan ikke refunderes.

Prisen for India-visum er 99 EUR.

Du kan foreta betalinger med American Express, PayPal og Master Card. De er enkle og sikre metoder uten transaksjonskostnader.

Kan indisk immigrasjon avslå visumsøknaden min?

Immigrasjoner godkjenner nesten alle visumsøknader, selv om de kan avvise dem. For eksempel hvis Immigration forventer at en reisende har dårlige intensjoner.

Hvis Immigration avslår søknaden din, får du refusjon av kjøpesummen. Denne typen lempeordninger gjelder kun én gang for hver reisende.

Hva er den offisielle nettsiden for India Visa?

For å søke om det indiske e-visumet, bruk det offisielle nettstedet https://indianvisaonline.gov.in/evisa/ .

E-visumtjenestene er helt online. Gå derfor ikke i fellen med mellommenn som hevder å forenkle prosessen.

Igjen, ikke del biodataene dine med noen uautoriserte personer eller nettsteder. Bruk kun denne offisielle siden for e-tjenester.

Ekstra tips

 • Skriv ut visumet ditt og ha det sammen med passet ditt hele turen.
 • Reiser du fra et land med risiko for gul feber? Spesielt Afrika og Sør-Amerika er høyrisikoregioner. Du må vaksinere deg mot gul feber før du reiser til India. Du må vise bevis via inokulasjonspasset, også kalt “gul bok”.
 • Visumets gyldighet kan utløpe umiddelbart når du søker, får og begynner å bruke et nytt pass. Årsaken er at visumet har en uatskillelig kobling til et bestemt passnummer. Den eneste løsningen, i dette tilfellet, ville være å søke om et nytt visum.
 • Visum ved ankomst (VOA)-tjenesten er kun tilgjengelig for japanske, UAE og sørkoreanske statsborgere. For at UAE-borgere skal få visum ved ankomst, må de tidligere ha mottatt et e-visum eller papirvisum til India. Du er imidlertid ikke kvalifisert for VOA hvis dine fars eller mors foreldre eller besteforeldre var fastboende eller født i Pakistan.
 • Statens og helsedepartementets forskrifter angående Covid-19 endres med alvorlighetsgraden av pandemien. Hold deg oppdatert med Indias lover før du reiser.