Vanlige spørsmål om Kambodsja e-visum

Kambodsja er et fantastisk reisemål for internasjonale reisende. Før du planlegger reisen din, er det viktig å bekrefte om du kvalifiserer for visum fordi enhver person som reiser inn i landet krever tillatelse.

De eneste fritatte nasjonalitetene er Thailand, Filippinene, Laos, Malaysia, Myanmar, Brunei, Vietnam og Singapore.

Generelle spørsmål

Hva er et Kambodsja e-visum?

Et Kambodsja e-visum er et reisedokument som krever forhåndsgodkjenning. Den sendes via e-post eller fås på nettet og lar innbyggere fra godkjente land besøke Kambodsja for turismeformål.

Er Kambodsja e-visum lovlig?

Kambodsjas e-visum er lovlig, da godkjenningen kommer direkte fra de kambodsjanske immigrasjonsmyndighetene og regjeringen. Det tjener samme formål som et vanlig visum, men det er lettere å få tak i.

Hvordan kan jeg søke om e-visum til Kambodsja?

Du kan fullføre søknaden online. Etter å ha fylt ut søknadsskjemaet og foretatt betalingen online, går det godkjente e-visumet til e-postadressen din.

Hvor lang tid tar det å søke på nett om et e-visum til Kambodsja?

Søknadsskjemaet krever kun viktig reise- og personlig informasjon, så det bør ta noen minutter. Den elektroniske betalingsprosessen tar minutter, kan er mulig med hvilken som helst enhet.

Kan jeg få et e-visum ved ankomst til Kambodsja?

Hvis du er statsborger fra et kvalifisert land, kan du få et e-visum ved ankomst. Det er imidlertid viktig å merke seg at immigrasjonsmyndighetene ikke garanterer e-visumet på det tidspunktet du ønsker å besøke. Det er best å fylle ut nettsøknaden før du reiser.

Hvordan får jeg Kambodsja e-visum?

Når e-Visaet ditt får godkjenning, kommer det som en PDF-fil til samme e-postadresse som du brukte i søknadsskjemaet. Du kan skrive ut dokumentet, siden immigrasjonstjenestemennene trenger visuelle bevis.

Krever barn et e-visum for Kambodsja?

I Kambodsja er det et krav at alle besøkende fra kvalifiserte land skal ha en gyldig innreisetillatelse for å krysse grensen, inkludert barn. Forelderen eller foresatt til barnet er ansvarlig for e-Visa-søknaden.

Trenger jeg visum for å reise på ferie til Kambodsja?

Ja, alle reisende som reiser inn i Kambodsja må ha visum. Hvis du kommer fra et europeisk land eller Storbritannia, trenger du et kambodsjansk visum for ferien.

Hvilken visumtype trenger jeg for en ferie i Kambodsja?

For et opphold på mindre enn 30 dager, må du søke om et e-visum på nettet, som du vil motta via e-post. For et opphold på over 30 dager, må du søke om visum gjennom den kambodsjanske ambassaden i London. Hvis du ikke kvalifiserer for e-visumet, må du også søke gjennom ambassaden.

Jeg mottok mitt visum. Er det noe annet jeg trenger å gjøre?

Ja, du må skrive ut to kopier; en kopi å presentere ved innreise og den andre når du forlater Kambodsja. Det er også nyttig når du skal bekrefte om detaljene på visumet samsvarer med passet ditt.

Vil Covid-19 påvirke reiseplanene mine?

Selv om den kambodsjanske regjeringen gjenåpnet grensene 15. november 2021, er det noen covid-19-tiltak iverksatt for internasjonale besøkende. For oppdatert informasjon kan du besøke denne siden.

Spørsmål om applikasjonen

Når bør jeg sende inn visumsøknaden min?

Du kan sende inn visumsøknaden når som helst, men det er best å gjøre det minst en uke før avreise. Uavhengig av innleveringsdatoen behandles visumsøknaden din kun 30 dager før ankomst.

Er det mulig å sende inn en gruppevisumsøknad?

Du trenger ikke sende inn en gruppesøknad, selv om det er en utmerket idé. Hver reisende trenger et gyldig Kambodsja-visum, som vil spare deg for repetisjon siden det meste av informasjonen er lik.

Hvilken informasjon og dokumenter trenger jeg?

Hver visumsøknad bør inkludere et tydelig digitalt passbilde og en skanning av passets informasjonsside som har bildet. I tillegg til litt kontaktinformasjon, må du også vite hvilken flyplass eller grenseovergang du vil bruke og omtrent når.

Hvordan sender jeg inn passskanning eller bilde?

Etter å ha fullført visumbetalingen, er det en side for å laste opp et passbilde og passskanning. De fleste filformater og størrelser er akseptable, og du kan bruke opplastingsverktøyet til å justere og beskjære bildet.

Hvilke spesifikasjoner trenger Passport Scan og Passport Photo å oppfylle?

Passskanningen skal være tydelig, leselig og inkludere hele informasjonssiden. Bildet skal være i farger, i en godt opplyst bakgrunn, og du bør ikke ha noe ikke-religiøst hodeplagg, hår som dekker ansiktet ditt eller ser ut til å le.

Så lenge det oppfyller disse betingelsene, trenger ikke bildet å være fra en profesjonell.

Hva koster visumet til Kambodsja?

Et Kambodsja-visum koster 99 EUR per person, uten ekstra kostnader uavhengig av betalingsmåte . De oppførte utgiftene inkluderer alle mulige kostnader som moms, konsulære kostnader, servicekostnader og søknadskostnader.

Trenger jeg i det hele tatt å besøke konsulatet eller den kambodsjanske ambassaden?

Nei, hvis du kvalifiserer for visumet og din nettsøknad var vellykket, er det ikke nødvendig å besøke konsulatet eller ambassaden til Kambodsja.

Må jeg ha bestilt hotell eller fly før jeg søker om visum?

Nei, du trenger ikke spesifikke innkvarterings- eller flydetaljer for visumsøknadsprosessen.

Jeg er ikke sikker på min ankomstdato i Kambodsja; Er det et problem?

Så lenge du reiser innen de 90 eller 30 dagene som tillates av visumet, trenger du ikke å angi en spesifikk avreisedato på visumsøknaden.

Spørsmål om visum

Hva er gyldighetsperioden for Kambodsja-visumet?

Kambodsja-visumet har en gyldighetsperiode på 90 dager, men du kan kun oppholde deg i landet sammenhengende i ikke mer enn 30 dager.

Hva må passet mitt oppfylle?

Gyldighetsperioden på passet ditt bør ikke være mindre enn seks måneder fra du ankommer Kambodsja.

Hvis jeg erstatter det gamle passet med et nytt, må jeg søke om et nytt visum?

Ja, fordi passnummeret ditt kobler direkte til visumet ditt. Hvis passnummeret du bruker til å reise er forskjellig fra det du brukte for å få visumet, trenger du et nytt visum.

Avbryte eller endre en applikasjon

Kan jeg endre ankomstdatoen min?

Ja, visumet spesifiserer kun gyldighetstiden, så det spiller ingen rolle hvilken dag du ankommer, så lenge det er innenfor den perioden. Husk at du kun kan oppholde deg i Kambodsja i maksimalt 30 dager.

Jeg gjorde en feil i søknadsskjemaet; Hva skjer nå?

Når søknadsskjemaet er sendt inn, er det umulig å gjøre endringer. Eventuelle feil kan føre til avvisning, eller visumet kan bli ugyldig.

Hvis du blir avvist, er det mulig å søke om en ny, men du må betale visumavgiftene på nytt. I noen tilfeller kan visumet få godkjenning men blir ugyldig på grunn av feil i informasjonen, som for eksempel feil passnummer. Siden passet må knyttes til et gyldig passnummer, kan myndighetene nekte deg adgang ved ankomst.

Det er best å søke om nytt visum hvis du oppdager feil eller feilinformasjon, selv om passet du får ser gyldig ut.

Kan jeg endre eller avbryte søknaden min?

I det øyeblikket søknaden din blir behandlet, er det umulig å kansellere den, noe som ofte skjer innen 5 minutter etter betalingsbekreftelse. Hvis søknaden gjelder en dato senere enn 30 dager, vil den forbli til behandling inntil 30 dager før avreise. I dette tilfellet kan du kansellere eller endre søknaden innen 30 dager.