Vietnam visum

Hundretusenvis av britiske feriegjester besøker Vietnam hvert år, noe som gjør det til et av de mest elskede reisemålene i verden. Hanoi tilbyr en avslappet ferie for å nyte tradisjonelt vietnamesisk liv og kultur. Samtidig er Ho Chi Minh (tidligere Saigon) flott for en mer urban opplevelse med førsteklasses feriesteder, restauranter og shopping. Her er en guide til Vietnam-visumet for å bestille din ferie i denne asiatiske perlen.

Sammendrag

Kravtype

Obligatorisk for britiske statsborgere for besøk som varer mer enn 15 dager

Målet med reisen

Turisme, næringsliv eller transitt

Gyldig

30 dager fra utstedelse

Inn-/utkjøring

Enkelt

Behandlingstid

Standard behandling: ca. en uke;

Hastebehandling: ca. 3 virkedager

Koste

£49,95

Påføringsmetode

Online eller på Vietnam-ambassaden i London

Betalingsmetode

Visa, Mastercard, American Express, PayPal

Hva er et Vietnam-visum?

Vietnam-visumet eller e-visumet er en elektronisk reiseautorisasjon for alle besøkende som reiser inn i Vietnam. Britiske statsborgere er fritatt for visum hvis besøket er mindre enn 15 dager. For å bli i mer enn 15 dager, må du søke om ditt Vietnam-visum online. Visumet utstedes av det vietnamesiske immigrasjonsdepartementet og sendes via e-post, som du skriver ut og oppbevarer sammen med dine andre reisedokumenter. Vær oppmerksom på at det ikke er noe Vietnam-visum ved ankomst, selv om noen reisebyråer hevder at det fortsatt er tilgjengelig. E-visumet erstatter visumet ved ankomst helt.

Typer Vietnam-visum

Det er fire hovedtyper av Vietnam-visum, avhengig av besøkets varighet og antall innreiser. Vietnam-visumet på 1 måned er det mest populære visumet for turister og korte forretningsreiser. For lengre besøk er 3-måneders enkeltinnreise best hvis du planlegger å bli i Vietnam. Til slutt, 1-måneders og 3-måneders visum for flere innreiser fungerer best hvis du planlegger å utforske Vietnam og andre naboland i løpet av ferien.

Krav til Vietnam visum

Vietnam-visumsøknaden krever:

 • Et gyldig pass med minst 6 måneders gyldighet igjen
 • Minst to tomme sider igjen i passet ditt

Det er imidlertid andre tilleggskrav som alle reisende må oppfylle for å reise til Vietnam:

 • Reisende må ikke være deportert fra Vietnam de siste 3 årene
 • Reisende må ikke ha noen overførbare sykdommer eller psykiske lidelser som kan utgjøre en trussel mot miljøet ditt

Når du søker om ditt Vietnam e-visum på nettet, kreves ingen andre dokumenter, for eksempel et passbilde, reiserute eller bevis på midler. Vær oppmerksom på plattformer for visumsøknad som krever ytterligere bevis på din identifikasjon. Bare skriv inn opplysningene dine slik de vises på passet ditt, betal behandlingsgebyret og send inn søknaden din for å motta ditt Vietnam-visum i e-posten din.

Hvis oppholdet i Vietnam er innen 15 dager, vil du kun få et stempel på passet for å tillate innreise til landet når du ankommer. Du er ikke pålagt å gjøre noe på forhånd før du reiser fordi det ikke er noen visumfritaksskjemaer å fylle ut.

Hvem trenger visum til Vietnam?

Alle reisende som har tenkt å bli i Vietnam i mer enn 15 dager trenger et Vietnam e-visum. Siden 1. juli 2020 må reisende nå søke om nytt visum hvis de forlater Vietnam og reiser tilbake innen 30 dager etter utstedt visum. Du har kun tillatelse til én innreise per visum, selv om 30-dagers gyldighet ikke er utløpt. Ha dette i bakhodet når du planlegger ferien, spesielt hvis det innebærer å besøke venner eller familie i asiatiske naboland.

Vær oppmerksom på at Vietnams grenser er stengt i skrivende stund (juni 2021) på grunn av Covid-19-pandemien. I tillegg har Vietnam ennå ikke gjeninnført turistvisum eller visumfrie reiseavtaler, som fortsatt er suspendert.

Hvor lenge varer et Vietnam-visum?

Et Vietnam-visum er gyldig i 30 dager, og du kan kun kvalifisere for en visumforlengelse hvis oppholdet ditt i Vietnam er mindre enn 6 måneder. Du kan få forlengelse på enkeltvisumet ditt maksimalt to ganger. Hvis oppholdet ditt er lengre, vil du bli pålagt å fornye visumet ditt gjennom et autorisert byrå i Vietnam.

Hvor lang tid tar det å få visum til Vietnam?

Når du søker om ditt Vietnam-visum på nett, tar det i gjennomsnitt én uke å motta visumet med standardbehandling, eller tre virkedager for hastesøknader. Den elektroniske søknaden om ditt Vietnam e-visum tar omtrent 20 minutter fra start til slutt. Inkluder ditt fulle navn slik det står på passet ditt, fødselsdato, passnummer, nasjonalitet og forventet ankomstdato.

Hvor mye koster Vietnam-visumet?

Du kan søke om Vietnam-visumet helt online, for en total kostnad på £49,95. På denne måten slipper du kostnadene for stemplingsgebyret ($25 til $50) og køen til det gamle Vietnam-visumet ved ankomst. Det elektroniske Vietnam-visumprogrammet startet i 2018 for å erstatte visumet ved ankomst. Du kan betale for ditt online Vietnam-visum med Mastercard, American Express, Visa eller PayPal.

Ekstra tips

 • Storbritannia er en del av Vietnams visumfritaksprogram, sammen med Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Norge, Spania, Sverige, Russland, Japan og Sør-Korea. Visumfri reise er tillatt i maksimalt 15 dager, men flyreiser fra disse landene er midlertidig innstilt på grunn av Covid-19.
 • Ingen nye reisende kan få et Vietnam-visum på grunn av de pandemi-relaterte restriksjonene, selv om nettsider for Vietnam-visumsøknad fortsatt kjører.
 • Bare vietnamesiske statsborgere har for øyeblikket lov til å reise inn i Vietnam og unntakstilfeller for medisinsk behandling eller høyt kvalifiserte arbeidere. I tillegg må forretningsreisende som trenger å besøke Vietnam få visum gjennom sine forretningspartnere i Vietnam, ikke gjennom konsulatet eller ambassaden.
 • Alle besøkende som kvalifiserer til å reise til Vietnam må gjennomgå en 21-dagers karanteneperiode, utvidet fra den vanlige 14-dagers karantene som utøves i mange andre land. I tillegg betaler de reisende alle kostnader knyttet til PCR-tester og karantene.
 • Reisende i Storbritannia trenger ikke transittvisum for Vietnam hvis de ikke trenger å forlate flyplassen eller cruiseskipet. Imidlertid er et transittvisum nødvendig hvis du skal tilbringe mindre enn 24 timer i Vietnam før du reiser til tredjelandet.
 • Direkteflyvninger fra Storbritannia til Vietnam er tilgjengelige til Ho Chi Minh-byen, Hanoi og Da Nang. Reisende fra England kan reise fra London eller Manchester, mens skotske turister kan fly direkte fra Edinburgh eller Glasgow til Vietnam.
 • Reisende fra Cardiff kan bare lande i Hanoi, og det er ingen direkteflyvninger tilgjengelig.
 • Hvis du ønsker å få mest mulig ut av ferien i Vietnam, kan du lande i Hanoi, ta deg til Ho Chi Minh med bil, buss eller tog, eller nyte et Vespa-eventyr gjennom byer og småbyer. Et skreddersydd reiseselskap kan organisere en uforglemmelig tur fra en ende av Vietnam til en annen, som passer for hele familien.
 • Hold deg oppdatert på reisenyheter fra Storbritannia og Vietnam for oppdateringer om gjenåpningen av reiser mellom de to landene.

Fantastisk Vietnam venter på deg

Fra den gamle keiserbyen til den verdensberømte kokkeskolen i jungelen, det ikoniske Unification Palace, til fantastiske, endeløse bukter, Vietnam er et must-see for reisende fra Storbritannia