Sri Lanka visumkrav

Å besøke et hvilket som helst land utenfor ditt eget kan være en vanskelig forretning. Enten det er dokumentasjonen du trenger for å reise inn i landet, eller hva du har lov til å ta med deg, er det alltid lurt å gjøre litt research.

Hvor får man et Sri Lanka-visum?

Det er flere steder du kan få visum til Sri Lanka.

Du kan søke på hovedkontoret til Department of Immigration and Emigration i hovedstaden Colombo, men det er bare et alternativ hvis du allerede er i landet. Du kan også søke på Sri Lankas utenlandske oppdrag. Eller du kan søke når du ankommer – selv om dette kan være et risikabelt alternativ!

De fleste som ønsker å få et Sri Lankas visum, gjør det ved å bruke den elektroniske ETA-prosessen.

Hvem kan søke om visum til Sri Lanka?

Statsborgere fra de fleste europeiske land og Storbritannia kan søke om visum til Sri Lanka uten problemer. Innbyggere i andre land bør sjekke listen over kvalifiserte land på regjeringens nettsted.

Andre krav for å søke om et Sri Lankas visum ved å bruke ETA-systemet inkluderer:

  • Du har tenkt å besøke Sri Lanka for et kort opphold på opptil 30 dager. Dette kan utvides til 90 dager på forespørsel.
  • Du er ikke journalist eller diplomat.
  • Du jobber ikke for en NGO eller ikke-statlig organisasjon.
  • Du er ikke involvert i kringkasting eller profesjonell medieproduksjon.
  • Du besøker for forretninger eller som turist.
  • Du må ha et gyldig pass, og det må ha minst seks måneder igjen før det utløper.
  • Dersom du skal reise med mindreårige barn, og begge foreldrene ikke skal følge med dem, trenger du skriftlig tillatelse fra den eller de andre foreldrene.

Når du søker om et korttidsvisum, trenger du ikke ha overnatting, eller fly bestilt. Du vil imidlertid bli bedt om noe av denne informasjonen når du ankommer.

Hva kan du gjøre mens du er på Sri Lanka mens du er på et korttidsvisum?

Når du har et Sri Lankas korttidsvisum, er det viktig å huske at det er visse ting du ikke kan gjøre i landet mens du er der.

Du kan ikke jobbe for noe srilankisk selskap eller enkeltperson – selv om du kan ha forretningsmøter med lokale enkeltpersoner og bedrifter. Du kan heller ikke delta i noen politiske aktiviteter, eller journalistiske etterforskninger eller arbeid.

Bevis for midler

Som de fleste land krever Sri Lanka at du beviser at du har økonomiske midler til å forsørge deg selv mens du er i landet. Men siden minimumskravet er $15 per dag, vil de fleste reisende fra vestlige land ikke ha noe problem med å nå denne terskelen!

Bevis på returflyvning

Et annet viktig krav når du reiser til Sri Lanka på et korttidsvisum er at du må bevise at du planlegger å reise på slutten av oppholdet. Sri Lankas embetsmenn vil be om å få se returbilletten din når du ankommer landet, så sørg for at den er booket, og at du har den klar!